Εκτός Εθνικής και ο Καλάθης - Τι γίνεται με Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου (vid)

Εκτός Εθνικής και ο Καλάθης - Τι γίνεται με Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:14 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 18.07.2023

Ο Νικ Καλάθης, ενημέρωσε πως και αυτός (όπως ο Κώστας Σλούκας) δεν θα βοηθήσει την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι στην προεπιλογή, αλλά σε καμία περίπτωση ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι πιθανότητες παρουσίας του Παπαπέτρου.

Αμέσως μετά την άρνηση του Κώστα Σλούκα να συμμετέχει στη φετινή προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου, το κεντρικό, κυρίαρχο και καθοριστικό θέμα συζήτησης είχε να κάνει με την παρουσία ή την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Τώρα όμως, έχουμε μία δεύτερη δεδομένη απώλεια. Αυτή του Νικ Καλάθη, ο οποίος ενημέρωσε που δεν έχει σκοπό να βοηθήσει αυτό το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει πως και ο δεύτερος κομβικός γκαρντ της ομάδας (μετά τον Σλούκα) είναι εκτός! 

Η... ατμόσφαιρα περί απουσία του ελληνοαμερικανού γκαρντ της Φενέρμπαχτσε είχε δημιουργηθεί εδώ και αρκετές μέρες. Tο sportal σας είχε ενημερώσει για την πιθανή του άρνηση, οπότε οι περιπέτειες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Και η ιστορία ολόκληρη θα καθοριστεί εν τέλει από τον Αντετοκούνμπο

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και ολόκληρου του μπασκετικού πλανήτη, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Το ταλαιπωρημένο του γόνατο είναι ο βασικός και ο μόνος ουσιαστικά λόγος που η συμμετοχή του στο μεγάλο τουρνουά παραμένει αμφίβολη. O 28χρονος φόργουορντ πάντως, θα βρίσκεται στην προεπιλογή του ομοσπονδιακού Δημήτρη Ιτούδη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει «κλειδώσει» η παρουσία του στα γήπεδα της Ασίας. 

Οι πιθανότητες ακόμα δεν βρίσκονται σε επίπεδο μεγάλης αισιοδοξίας. Στην πραγματικότητα είναι... μοιρασμένες και θα χρειαστεί ακόμα ένα σεβαστό διάστημα για να παρθούν αποφάσεις. Επίσης, δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από τη μέρα που ο Greek Freak έκανε μικροεπέμβαση στο γόνατο, έναν «καθαρισμό» για να βελτιωθεί η κατάστασή του. Η αποθεραπεία αυτής της διαδικασίας δεν είναι μακρά, ωστόσο ο χρόνος που θα απαιτηθεί ακόμα δεν είναι συγκεκριμένος, ενώ μεγάλο μέρος της ανησυχίας έρχεται από το Μιλγουόκι. 

Προφανώς, οι Μπακς δεν θέλουν την παραμικρή επιβάρυνση του αθλητή, πάνω στον οποίο έχουν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια και εν γένει το μέλλον τους. Την ίδια στιγμή ο Αντετοκούνμπο έχει τη θέληση να βοηθήσει την ομάδα, έχει και την... επιχειρηματική προοπτική της Ασίας -μιας και η αγορά είναι τεράστια ειδικά στις Φιλιππίνες που ξεκινά την πορεία της η «γαλανόλευκη»-, ενώ και η ελληνική ομοσπονδία μόνο οφέλη (αγωνιστικά και οικονομικά) έχει από την παρουσία του σούπερ σταρ στο τουρνουά. 

Θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος να παρθούν αποφάσεις, ίσως περισσότερος από αυτόν που χρειάζεται ο Ιωάννης Παπαπέτρου για να δει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ο 29χρονος φόργουορντ, ο οποίος επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, έχει ένα πρόβλημα στον ώμο που αρχικά φάνηκε να τον αφήνει πολύ πίσω, αλλά σιγά σιγά υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για τη διαθεσιμότητά του. 

Πάντως, πέραν από την καθοριστική απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πλέον χρειάζεται και ένα πλάνο όσον αφορά στα γκαρντ, αφού χωρίς τους Σλούκα και Καλάθη, οι αρμοδιότητες εστιάζονται στον... rookie. Δηλαδή, στον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος θα προτιμηθεί σε σχέση με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και θα του πάρει τη θέση στην δωδεκάδα, όπως έχει αποφασίσει ήδη ο κόουτς Ιτούδης.