Κόντρα στην Τσεχία η Εθνική Γυναικών στο μπαράζ του Eurobasket 2023

Κόντρα στην Τσεχία η Εθνική Γυναικών στο μπαράζ του Eurobasket 2023

Χρήστος Τσάλτας 22:12 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:13 - 18.06.2023

H Εθνική Γυναικών «πάλεψε» απέναντι στην Ισπανία, όμως δεν τα κατάφερε, με την ομάδα του Πέτρου Πρέκα να ολοκληρώνει τον Α' Όμιλο στην 3η θέση και να ετοιμάζεται για «μάχη» κόντρα στην Τσεχία με φόντο την πρόκριση στην οκτάδα.

Παρά την ήττα από την Ισπανία στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Eurobasket Women 2023 η Εθνική ομάδα κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση και πιο συγκεκριμένα για τα μπαράζ πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα ολοκλήρωσε τον Α' Όμιλο στην τρίτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 1 νίκη και 2 ήττες, με την επικράτηση απέναντι στην Λετονία, την Παρασκευή, να αποδεικνύεται «χρυσάφι» για την πορεία της «γαλανόλευκης» στη διοργάνωση.

«Λύγισε» από την Ισπανία και τερμάτισε τρίτη στον όμιλο η Εθνική Γυναικών
EUROBASKET

22:12 - 18.06.2023

«Λύγισε» από την Ισπανία και τερμάτισε τρίτη στον όμιλο η Εθνική Γυναικών

Η Εθνική Γυναικών ήταν ανταγωνιστική για τρία δεκάλεπτα και... κάτι, όμως στην τέταρτη περίοδο η Ισπανία πάτησε γκάζι, έφτασε στη νίκη (76-60) και άφησε στην τρίτη θέση του ομίλου την «γαλανόλευκη».

Πλέον οι παίκτριες της Εθνικής ετοιμάζονται για το επόμενο παιχνίδι τους στη διοργάνωση, που θα είαι απέναντι στην Τσεχία. Η Τσεχία τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Β' Ομίλου, στον οποίο μετείχαν Βέλγιο (3-0), Ιταλία (1-2) και Ισραήλ (0-3), με την Τσεχία να τερματίζει δεύτερη έπειτα από τη νίκη με 61-52 απέναντι στο Ισραήλ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Έτσι, στο δρόμο για τα προημιτελικά η «γαλανόλευκη» θα κοντραριστεί με την Τσεχία, με την αναμέτρηση να διεξάγεται την Δευτέρα (19/06).