Ξεκινά η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας - Το πρόγραμμα και οι προκριματικοί αγώνες

Ξεκινά η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας - Το πρόγραμμα και οι προκριματικοί αγώνες

Γιώργος Γαβριλάκης 12:10 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 17.02.2024

Την Δευτέρα (19/2) θα συναντηθούν οι 16 διεθνείς στο ΣΕΦ για να ξεκινήσουν προπονήσεις εν όψει των δύο προκριματικών αγώνων για το EuroBasket 2025, εντός έδρας με την Τσεχία (23/2) και εκτός με την Ολλανδία (26/2).

Η δράση των ημερών εστιάζει στους αγώνες της τελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί όπου το πρόγραμμα του Σαββάτου (17/2) φέρνει στην επιφάνεια του δύο ημιτελικούς (Παναθηναϊκός-Άρης και Ολυμπιακός-Προμηθέας) και οι νικητές θα αναμετρηθούν στον τελικό της Κυριακής. 

Όταν ολοκληρωθεί το έργο των διεκδικητών και ένας εξ αυτών κατακτήσει το τρόπαιο, δεν θα επιστρέψουν στα καθιερωμένα. Διότι, οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις των συλλόγων έχουν σταματήσει και θα ξεκινήσουν στο τέλος του Φεβρουαρίου, ενώ θα μεσολαβήσουν οι αγώνες των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά (τα «παράθυρα» όπως συνηθίζονται να λέγονται) του EuroBasket 2025

Και οι περισσότεροι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, βρίσκονται στην Κρήτη -εκεί που διοργανώνεται το Final 8- αλλά την Δευτέρα (19/2) θα συναντηθούν όλοι τους και οι 16 που έχει επιλέξει ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης, στο ΣΕΦ. 

Εκεί θα προπονηθούν και θα προετοιμαστούν κατάλληλα για τους δύο αγώνες που έχουν μπροστά τους. Έναν με την Τσεχία (23/2) στο Φαληρικό Στάδιο που αποτελεί την έδρα του Ολυμπιακού και άλλον έναν, τέσσερις μέρες αργότερα (26/2) στην Χάγη με αντίπαλο την Ολλανδία. 

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΟΚ

«Η Εθνική Ανδρών θα αρχίσει τη Δευτέρα 19/2 την προετοιμασία της για τα δύο παιχνίδια του «παράθυρου» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025, με την Τσεχία στο ΣΕΦ (23/2) και την Ολλανδία στη Χάγη (26/2). 

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει ήδη κάνει τις κλήσεις των 16 παικτών που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία και από τους οποίους θα προκύψουν οι 12άδες των δύο αγώνων, ενώ σε κυκλοφορία έχουν τεθεί τα εισιτήρια για την αναμέτρηση του ΣΕΦ, της ερχόμενης Παρασκευής (23/2). 

Ώρα ημιτελικών στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας με Παναθηναϊκός-Άρης και Ολυμπιακός-Προμηθέας
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

08:00 - 17.02.2024

Ώρα ημιτελικών στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας με Παναθηναϊκός-Άρης και Ολυμπιακός-Προμηθέας

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άρη (18:00), την ώρα που ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Προμηθέα (21:00) στους ημιτελικούς του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, με φόντο μια θέση στον τελικό.

Η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής είναι προγραμματισμένη για τις 18.00 μεθαύριο Δευτέρα 19/2 στο ΣΕΦ και πριν αρχίσει η προπόνηση θα γίνουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. 

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τεχνικοί παρακαλούνται να είναι στο χώρο του κεντρικού γηπέδου στις 17.30 για να γίνουν έγκαιρα οι προγραμματισμένες διαδικασίες και να ακολουθήσει η προπόνηση».