Ώρα ημιτελικών στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας με Παναθηναϊκός-Άρης και Ολυμπιακός-Προμηθέας

Ώρα ημιτελικών στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας με Παναθηναϊκός-Άρης και Ολυμπιακός-Προμηθέας

Χρήστος Τσάλτας 08:00 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:14 - 17.02.2024

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άρη (18:00), την ώρα που ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Προμηθέα (21:00) στους ημιτελικούς του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, με φόντο μια θέση στον τελικό.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας με τις μάχες με φόντο το τρόπαιο να κορυφώνονται σταδιακά και το ενδιαφέρον να γίνεται ακόμα πιο μεγάλο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα φαβορί επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό τους και πλέον ρίχνονται στη μάχη της τετράδας, λίγο πριν από το μεγάλο ραντεβού του τίτλου που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Εκεί που για ακόμα μια φορά θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της σεζόν.

Η αυλαία ανοίγει με τον Παναθηναϊκό AKTOR να υποδέχεται τον Άρη. Οι «πράσινοι» πέρασαν το εμπόδιο της ΑΕΚ, στον προημιτελικό, επικρατώντας με 79-72, δείχνοντας πως ακόμα και όταν δεν φορτσάρουν έχουν τον τρόπο να κερδίζουν παιχνίδια όπως αυτό. Ο Εργκίν Αταμάν δεν υπολογίζει στον Λούκα Βιλντόζα, που ένιωσε ενοχλήσεις και θα προφυλαχθεί, ωστόσο την ίδια ώρα περιμένει καλύτερο πρόσωπο από τους παίκτες του απέναντι στον Άρη.

Οι «κίτρινοι» έρχονται με φόρα από τον θρίαμβο απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον προημιτελικό και με την ψυχολογία στα ύψη θα προσπαθήσουν να κοντράρουν σε ακόμα ένα παιχνίδι τους πράσινους, διεκδικώντας τις πιθανότητές τους για την είσοδο στον τελικό. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ είναι εκτός, όπως και ο Γιώργος Φίλλιος, με τον Γιάννη Καστρίτη να μην αντιμετωπίζει περαιτέρω προβλήματα.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Ολυμπιακός τίθεται αντιμέτωπος με τον Προμηθέα, το βράδυ του Σαββάτου. Οι Πειραιώτες έδειξαν τα δόντια τους απέναντι στο Περιστέρι, φτάνοντας στη νίκη με 87-68, σε ένα παιχνίδι ωστόσο που μέτρησαν και απώλειες. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος τέθηκε νοκ άουτ για την αναμέτρηση με τους Πατρινούς, καθώς ένιωσε εκ νέου ενοχλήσεις και δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί για την ομάδα του. Ο Ίγκνας Μπραζντέικις θα πάρει τη θέση του στην 12άδα, με τον Λιθουανό να έχει μείνει εκτός από την αναμέτρηση της Παρασκευής, ως έβδομος ξένος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Προμηθέας έκανε επίδειξη ισχύος κόντρα στον Πανιώνιο, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του φαβορί στον προημιτελικό και ετοιμάζεται με πολύ καλή ψυχολογία για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ή απρόοπτα της τελευταίας στιγμής και οι Προμηθείς θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία σε ακόμα ένα παιχνίδι.

Το πανόραμα του Final 8

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 79-72

ΠΑΟΚ-Άρης: 74-76

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

Ολυμπιακός - Περιστέρι 87-62

Προμηθέας - Πανιώνιος 88-48

Ημιτελικοί

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

18:00 Παναθηναϊκός-Άρης

21:00 Ολυμπιακός - Προμηθέας

Τελικός - Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

19:00 Νικητής 1-Νικητής 2