Αυτό είναι το συμβόλαιο του Τολιόπουλου - Πόσα χρήματα παίρνει, πότε τελειώνει

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Τολιόπουλου - Πόσα χρήματα παίρνει, πότε τελειώνει

Γιώργος Γαβριλάκης 14:45 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:17 - 16.02.2024

Ένα από τα πιο... καυτά ονόματα της εγχώριας αγοράς, ο Βασίλης Τολιόπουλος, έχει βρει το momentum του, πρωταγωνιστεί σε διαδοχικά ματς με τον Άρη και το καλοκαίρι -όταν θα μείνει ελεύθερος- αναμένεται το ενδιαφέρον γι' αυτόν να είναι τεράστιο και το κασέ του πολύ μεγαλύτερο από το τωρινό!

Με τις εμφανίσεις του, την συνολική του παρουσία, την αποφασιστικότητά του και τα τρίποντα, ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει εξηγήσει -με τον τρόπο του- πως στα 28 του χρόνια, πρέπει, επιβάλλεται ή έστω αξίζει μία μεγάλη ευκαιρία στο υψηλό επίπεδο. 

Όχι δα ότι αυτό του Άρη είναι υποδεέστερο, αλλά η συμμετοχή στην EuroLeague είναι ιντριγκαδόρικη για όσους φιλόδοξους παίκτες εμφανίζονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Και ο Έλληνας γκαρντ, που λίγο μετά την ενηλικίωσή του βρέθηκε στον Ολυμπιακό, το 2015, για να διδαχθεί όσα τότε του ήταν απολύτως χρήσιμα για τα επόμενα βήματά του, τώρα που τα βάδισε (τα βήματα) θέλει να κάνει κι ένα... άλμα. 

Αυτό που θα τον τοποθετήσει στην ελίτ και θα του δώσει την δυνατότητα να κάνει πράξη κάποια όνειρα που έκανε στο παρελθόν και κάποια που του δημιουργήθηκαν εσχάτως. 

Με τους «κιτρινόμαυρους» του Βορρά έχει κάνει μεγάλη αίσθηση. Και εντός των συνόρων, στο εγχώριο πρωτάθλημα και στο EuroCup και τώρα, που βρίσκεται στην Κρήτη και μετέχει στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί όπου ο Άρης νίκησε στο πρώτο ματς τον ΠΑΟΚ και δεν θα τα είχε καταφέρει με τίποτα, αν ο Τολιόπουλος δεν έπιανε... φωτιά! 

Η σεζόν του έχει μπροστά πολλές προκλήσεις, αλλά μοιραία η σκέψη όλων (και του ίδιου) κατευθύνεται μερικούς μήνες μπροστά. Και συγκεκριμένα στο καλοκαίρι του 2024, όταν ο γκαρντ με μπόι στα 188 εκατοστά και με ένα «φαρμακερό» μακρινό σουτ, θα είναι ελεύθερος να ακούσει προτάσεις και να διαπραγματευτεί το άμεσο μέλλον του. 

Για τον ίδιο, ο Άρης είναι μεγάλο κεφάλαιο στην πορεία του. Παρά το γεγονός ότι συνδέθηκε μαζί του σχετικά πρόσφατα (το 2022). Είχε προηγηθεί μία... καταστροφική χρονιά με τον ΠΑΟΚ. Καταστροφική για την ομάδα και μοιραία μη παραγωγική και για τον ίδιο. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, πήρε μία απόφαση που έχει ξαναπαρθεί από παίκτη, αλλά δεν είναι συνηθισμένη. 

Αποφάσισε να πάει στον Άρη, τον «αιώνιο» εχθρό του δικεφάλου και ο βασικός λόγος που το έκανε ήταν η παρουσία του κόουτς Γιάννη Καστρίτη. Γενικά με τους προπονητές του ο Τολιόπουλος είχε ιδιαίτερη σύνδεση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον είχε σαν... παιδί του όταν συνεργάστηκαν στον Ολυμπιακό (2014-18) και τώρα ο Καστρίτης τον στηρίζει. Και ο Τολιόπουλος δικαιώνει τον Καστρίτη

Όταν επέλεξε τον Άρη για ομάδα του, το έκανε αγνοώντας το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Είπε «ναι» σχεδόν χωρίς να ακούσει τα χρήματα που θα έπαιρνε τα οποία ήταν στο μίνιμουμ που θα μπορούσε να διεκδικήσει. 

Τη σεζόν 2022-23 ο Τολιόπουλος έβγαλε 25.000 ευρώ και έκανε τις πρώτες του σπουδαίες εμφανίσεις. Ήταν όμως, αποσπασματικές, όσο εντυπωσιακοί κι αν ήταν οι 38 πόντοι που έβαλε στο Περιστέρι, δεν ήταν μία συνηθισμένη παραγωγή γι' αυτόν, ούτε την διαδέχθηκαν κι άλλες παρόμοιες. 

Πλέον, εντός της αγωνιστικής περιόδου 2023-24, όσο κανείς κι αν ψάχνει, δύσκολα θα βρει ένα κακό του παιχνίδι, την ώρα που θα εντοπίσει διαδοχικά δυναμικές εμφανίσεις. Σαν κι αυτή που έκανε στο ΟΑΚΑ, όταν ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. Ή μερικές μέρες αργότερα στο EuroCup όταν ολοκληρώθηκε η πρόκριση στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου με την ιταλική Τρέντο στη Θεσσαλονίκη

Ακούγεται σχεδόν σαν... αστείο, ότι το κασέ του διπλασιάστηκε σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αλλά τα 50 χιλιάρικα (ίσως κάτι παραπάνω) αφορούν έναν συμπληρωματικό παίκτη -στην καλύτερη περίπτωση- μιας ομάδας που διακρίνεται σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. 

Είναι έτοιμος ο Βασίλης Τολιόπουλος για την πρόκληση μιας μεταγραφής στους «αιώνιους»;
EUROCUP

20:51 - 08.02.2024

Είναι έτοιμος ο Βασίλης Τολιόπουλος για την πρόκληση μιας μεταγραφής στους «αιώνιους»;

Με τον Άρη ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει γίνει πρωταγωνιστής πλήρους απασχόλησης και στα 27 του χρόνια απέκτησε τον ρόλο που πάντα το ταλέντο του όριζε. Ταυτόχρονα όμως, δημιουργεί και ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στο άμεσο μέλλον: Θα μπορούσε να σταθεί τώρα στον Ολυμπιακό ή να ενταχθεί στο project του Παναθηναϊκού; Και ένα δεύτερο: Ανήκει στο επίπεδο της EuroLeague;

Έτσι, θεωρείται δεδομένο πως πέραν του ότι το καλοκαίρι που τελειώνει το συμβόλαιό του θα προκύψουν προτάσεις σημαντικές και ενδεχομένως από τις καλύτερες ομάδες της χώρας (τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό), ίσως και κάποιες του εξωτερικού, είναι επίσης ξεκάθαρο πως θα αυξήσει σε σημαντικό βαθμό και τις αποδοχές του. 

Ο επόμενος στόχος του πάντως, εστιάζει στη νέα αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στον ημιτελικό του Final 8, το Σάββατο (17/2), για να πείσει ακόμα και τους δύσπιστους πως η θέση και η παρουσία του πρέπει να αναβαθμιστεί. Κάτι που ισχύει και για την Εθνική ομάδα, στην οποία βρίσκεται (όπως αναμενόταν) στις προεπιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, Βασίλη Σπανούλη

Στο 1:58:00 μπορείτε να ακούσετε τις δηλώσεις του Βασίλη Τολιόπουλου στους εκπροσώπους του Τύπου, όπως μεταφέρθηκαν στον αέρα της εκπομπής Sportal Studio Live: