Ο Τολιόπουλος είπε αυτό που όλοι πιστεύουν για εκείνον: «Και ρακέτες να παίζω, δεν αφήνω το μπαλάκι να πέσει κάτω» (vid)

Βασίλης Τολιόπουλος

i

© Intime

Ο Τολιόπουλος είπε αυτό που όλοι πιστεύουν για εκείνον: «Και ρακέτες να παίζω, δεν αφήνω το μπαλάκι να πέσει κάτω» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:15 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:26 - 16.02.2024

Ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε ΜΥΘΙΚΑ πράγματα στο ματς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και, όπως ήταν λογικό, ανακρίθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, έχοντας πολλά να πει.

Ο Άρης πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και ετοιμάζεται για το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση του «Αυτοκράτορα».

Ο διεθνής γκαρντ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 22 πόντους, έκανε ό,τι ήθελε στην τέταρτη περίοδο και πραγματικά πήρε από το χέρι τον Άρη, οδηγώντας τον στην συγκλονιστική ανατροπή και στη νίκη με 76-74. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 5 λεπτά ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε 17 πόντους, με αποκορύφωμα το νικητήριο καλάθι του στο 39’.

23:50 - 15.02.2024

Η εξωπραγματική εμφάνιση του Τολιόπουλου στο τελευταίο δεκάλεπτο του ΠΑΟΚ - Άρης

Με 17 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν η μορφή του αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Δείτε τις φοβερές ενέργειες του Έλληνα παίκτη στον προημιτελικό.

«Πιστεύω έχω αποδείξει φέτος ότι δεν είμαι παίκτης 30 λεπτών. Πάντα παίζω μέχρι το τέλος, παίζω μέχρι το 40 όσο και να είναι πίσω η ομάδα μου όσο και καλά να πηγαίνει το παιχνίδι εγώ θα προσπαθώ μέχρι το 40′ να κερδίσουμε και αυτό έγινε σήμερα» σχολίασε για το νέο… υπερφυσικό που έκανε μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Όσο για το κακό ξεκίνημα του Άρη, ανέφερε πως «Σίγουρα στο ημίχρονο δεν ήμασταν ικανοποιημένοι. Μπήκαμε για να αλλάξουμε την ψυχολογία μας, είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε σαν Άρης, όπως είναι η ταυτότητά μας και αυτό είναι που δείξαμε στα πρώτα τρία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου και το ρίξαμε στους έξι. Μετά το παιχνίδι μας έφυγε λίγο, κάναμε κάποια λάθη όμως δείξαμε στο τέλος από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη αυτή τη ομάδα από τι ψυχοσύνθεση. Πραγματικά που βρίσκεται η ενέργεια και γυρνάμε τέτοια ματς».

20:18 - 20.01.2024

«Εγώ, εδώ»: Ο Τολιόπουλος μιμήθηκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο (vid)

Ο Βασίλης Τολιόπουλος, με διαδοχικά τρίποντα «εκτέλεσε» την ΑΕΚ και το πανηγύρισε μιμούμενος τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν ένιωσε… Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος είναι και ο παίκτης που αποτέλεσε το είδωλό του, με τον Βασίλη Τολιόπουλο πάντως να παραμένει ταπεινός μπροστά στο μεγαλείο του Kill Bill. «Δεν μπορώ να νιώσω Βασίλης Σπανούλης. Ο άνθρωπος είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια αλλά το να βοηθάω την ομάδα μου και να βάζω τα clutch σουτ είναι κάτι που με χαροποιεί όσο δεν φαντάζεστε», είπε, ενώ σε ερώτηση για το γεγονός πως σύντομα θα τον έχει προπονητή στην Εθνική, ανέφερε ότι «Είναι τεράστια χαρά που θα τον έχω προπονητή. Τον θεωρώ έναν εξαιρετικό άνθρωπο, έναν εξαιρετικό επαγγελματία και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενος είμαι που είμαι μέλος αυτής της Εθνικής».

Πάντως, πριν ξεκινήσει να κάνει… ό,τι ήθελε στο τέλος, ο Βασίλης Τολιόπουλος δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, χάρη στην καλή άμυνα του ΠΑΟΚ. «Η νοοτροπία μου είναι πως όταν πηγαίνει κάτι λάθος, συνεχίζουμε με την επόμενη προσπάθεια. Δεν πάει ούτε αυτή καλά, θα πω άλλη μία προσπάθεια. Ώσπου να φτάσουμε στο 40′ και είτε να έχουμε χάσει και να μην έχει βγει τίποτα που έχει γίνει και αυτό φέτος αλλά αν προσπαθείς έτσι μέχρι το τέλος ο Θεός σου δίνει καλά πράγματα», τόνισε σχετικά, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε πως «Έτσι είμαι και εγώ σαν άνθρωπος όμως. Οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν πολύ σε έμενα, δεν μπορώ να το παρατήσω το παιχνίδι έτσι. Δεν πάει να παίζω ρακέτες στην παραλία, εγώ δεν σταματάω μέχρι να πέσει το μπαλάκι κάτω».

Βασίλης Τολιόπουλος

Όσον αφορά τις σκέψεις του πριν πάει να πάρει την τελευταία επίθεση, ο Βασίλης Τολιόπουλος αποκάλυψε πως μετά το μεγάλο του καλάθι κατάφερε να… εκνευρίσει τους συμπαίκτες του! «Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Θυμάμαι μόνο να πηγαίνω στον πάγκο και να λέω γύρω στις 30 φορές στους συμπαίκτες μου όχι τρίποντο, όχι τρίποντο μέχρι που γύρισε ο Μπλούμπεργκς και μου είπε εντάξει μας το ‘πες».

Ο Άρης κέρδισε πριν λίγες ημέρες τον Παναθηναϊκό. Μπορεί όμως να το ξανακάνει; Ο Βασίλης Τολιόπουλος και σε αυτό το θέμα εμφανίστηκε προσγειωμένος. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι εξαιρετική ομάδα ο Παναθηναϊκός μέσα στην τετράδα της Ευρωλίγκας. Εμείς θα παίξουμε σαν Άρης, θα είμαστε σκληροί, ανταγωνιστικοί και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Είναι έτοιμος ο Βασίλης Τολιόπουλος για την πρόκληση μιας μεταγραφής στους «αιώνιους»;
EUROCUP

20:51 - 08.02.2024

Είναι έτοιμος ο Βασίλης Τολιόπουλος για την πρόκληση μιας μεταγραφής στους «αιώνιους»;

Με τον Άρη ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει γίνει πρωταγωνιστής πλήρους απασχόλησης και στα 27 του χρόνια απέκτησε τον ρόλο που πάντα το ταλέντο του όριζε. Ταυτόχρονα όμως, δημιουργεί και ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στο άμεσο μέλλον: Θα μπορούσε να σταθεί τώρα στον Ολυμπιακό ή να ενταχθεί στο project του Παναθηναϊκού; Και ένα δεύτερο: Ανήκει στο επίπεδο της EuroLeague;

Για το αν μπορεί να θεωρηθεί από τώρα επιτυχημένη η προσπάθεια του Άρη ανεξαρτήτως αποτελέσματος το Σάββατο στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, ο «Τολιό» είχε πως «Θα είναι επιτυχημένη αν κάνουμε και μια καλή προσπάθεια με τον Παναθηναϊκό και τους δυσκολέψουμε. Τότε θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάνει ένα καλό τριήμερο. Αλλά πιστεύω ότι η επιτυχία θα μετρήσει τον Ιούνιο».

Τέλος, η… ανάκριση του Βασίλη Τολιόπουλου από τους εκπροσώπους του Τύπου έκλεισε με μήνυμα προς τον κόσμο του Άρη. «Έρχονται καλές μέρες για την ομάδα μας και θα τα πάμε πάρα πολύ καλά».

Ολόκληρο το βίντεο με τις δηλώσεις του Βασίλη Τολιόπουλου, όπως τις είδατε στην Sportal Studio Live: