Οι πρώτες κλήσεις του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Eurobasket 2025

Βασίλης Σπανούλης

i

©intime

Οι πρώτες κλήσεις του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Eurobasket 2025

Χρήστος Τσάλτας 13:42 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 13.02.2024

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους 16 παίκτες που θα βρεθούν στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη την ερχόμενη Δευτέρα (19/02).

Το πρώτο προσκλητήριο του Βασίλη Σπανούλη ως head coach της Εθνικής ομάδας είναι γεγονός. Ο Kill Bill και οι παίκτες του θα έχουν την πρώτη προπόνηση την Δευτέρα 19/02 για την αναμέτρηση κόντρα στην Τσεχία, την ερχόμενη Παρασκευή (23/02), με τον Έλληνα κόουτς να υπολογίζει σε παίκτες που αγωνίζονται στην Euroleague.

Από τις κλήσεις απουσιάζουν τα ονόματα των Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη, Τάιλερ Ντόρσεϊ, την ώρα που στο προσκλητήριο βρίσκεται ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ για πρώτη φορά. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού μάλιστα είχε αποκαλύψει την κλήση του μέσω Sportal, μιλώντας στο περιθώριο του αγώνα των Πειραιωτών απέναντι στο Μαρούσι.

Η Εθνική Ανδρών ετοιμάζεται για δράση, με τη συμμετοχή στο πρώτο “παράθυρο” των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025 και ο Βασίλης Σπανούλης κάλεσε 16 παίκτες για την προετοιμασία.

Οι δύο υποχρεώσεις της Εθνικής είναι την Παρασκευή 23/2 στο ΣΕΦ με αντίπαλο την Τσεχία και τη Δευτέρα 26/2 στη Χάγη με την Ολλανδία, σε έναν όμιλο όπου υπάρχει ακόμα η Μεγάλη Βρετανία.

Η προετοιμασία θα αρχίσει τη Δευτέρα 19/2 στο ΣΕΦ και οι 16 παίκτες που κλήθηκαν είναι οι εξής:

Κώστας Παπανικολάου

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

Γιώργος Παπαγιάννης

Ντίνος Μήτογλου

Λευτέρης Μποχωρίδης

Νίκος Ρογκαβόπουλος

Κώστας Αντετοκούνμπο

Δημήτρης Μωραΐτης

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

Τόμας Γουόκαπ

Γιάννη Κουζέλογλου

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Βασίλης Τολιόπουλος

Λευτέρης Μαντζούκας

Ναζ Μήτρου Λονγκ

Βαγγέλης Ζούγρης