Αποκάλυψη Ναζ Μήτρου Λονγκ στο Sportal: «Θα είμαι στις κλήσεις του Σπανούλη για την Εθνική» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:54 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 12.02.2024

Ο Ναζ Μήτρου Λονγκ μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 93-87 επί του Αμαρουσίου για τη Stoiximan Basket League και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως θα βρίσκεται στη διάθεση του Βασίλη Σπανούλη στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής, με φόντο τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025!

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ αποτέλεσε μια από τις προσθήκες του χειμώνα για τον Ολυμπιακό, με τον Ελληνοκαναδό γκαρντ να βρίσκεται εδώ και δύο περίπου μήνες στο λιμάνι του Πειραιά και να είναι πλέον ένα με την υπόλοιπη ομάδα. Παρόλα αυτά, δεν είχε περάσει από... ανάκριση μπροστά στην κάμερα του Sportal.

Αυτό έγινε μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Μαρούσι. Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ ήταν από τους κορυφαίους των Ερυθρόλευκων στην αναμέτρηση, με τον ίδιο να σταματά στους 13 πόντους, με πολλές ατομικές φάσης, κυρίως στην τρίτη περίοδο, όταν και σκόραρε 9 από τους πόντους του.

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ευγενικός και ορεξάτος όπως πάντα, απάντησε με ειλικρίνεια σε κάθε ερώτησή μας, δίνοντάς μας και αρκετές ατάκες, χωρίς όμως να πλατειάζει. Το παιχνίδι με το Μαρούσι, ο βαθμός ετοιμότητάς του, η ελληνική ταυτότητα, το Κύπελλο στην Κρήτη, η μάχη με το Περιστέρι και τον αδερφό του, Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ, αλλά και η Εθνική Ελλάδας, στην προετοιμασία της οποίας θα είναι τις επόμενες ημέρες!

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, αναλυτικά τα όσα είπε ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ στην κάμερα του Sportal:

-Ήταν μια καλή προπόνηση για το Κύπελλο αυτό το παιχνίδι με το Μαρούσι;

-Ναι. Ένα από τα πράγματα που είπε ο κόουτς ήταν πως κάθε βράδυ πρέπει να βγαίνουμε και να δουλεύουμε πάνω σε αυτά που πρέπει για να πετύχουμε σε αυτό το πρωτάθλημα. Ήρθαν και μας έριξαν μια καλή «γροθιά» και μας θύμισαν πως δεν πρέπει να περιμένουμε πως θα κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Θα πρέπει να το κερδίζουμε. Μπορούμε να δουλέψουμε σε αυτά που πρέπει να ετοιμάσουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το Κύπελλο.

-Πότε θα δούμε τον 100% έτοιμο Ναζ στο γήπεδο;

-Νομίζω πως είμαι 100% έτοιμος να δείξω την καλύτερη βερσιόν του εαυτού μου και τώρα. Είμαστε μια ομάδα με τεράστιο βάθος. Νομίζω πως έχουμε τους 2 καλύτερους 2-way γκαρντ στην Ευρώπη. Τούτου λεχθέντος, ήξερα πού υπέγραφα, ήξερα θα παίξω δίπλα στους κορυφαίους, να παλέψουμε για τίτλους και να είμαι έτοιμος νκάθε φορά που φωνάζαν το όνομά μου. Νομίζω πως το παιχνίδι έχει να κάνει με τον ρυθμό και πως αυτό είναι ένα σύστημα που είναι σεβαστό εδώ και χρόνια. Όταν θα εμφανιστεί η ευκαιρία να είμαι εκεί και να βρίσκω ρυθμό τότε θα δείτε την καλύτερη βερσιόν του εαυτού μου. Βέβαια κερδίζουμε παιχνίδια και είμαι πολύ χαρούμενος για το πού βρισκόμαστε.

-Σχετικά με το διαβατήριο. Μάλλον με την ταυτότητα, όχι το διαβατήριο. ποια ήταν η αντίδρασή σου όταν το πήρες στα χέρια σου;

-Είναι απερίγραπτο! Η μητέρα μου δούλεψε πολύ για να το αποκτήσουμε αυτό. από όταν βγήκα από το κολέγιο είχαμε αμέτρητες συζητήσεις κάθε χρόνο για εμένα, τον αδερφό μου και την οικογένειά μου γενικά. Όταν λοιπόν τελείωσε και τώρα που είμαστε εδώ είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

-Πριν από τον Ολυμπιακό, εσύ ή ο ατζέντης σου με ελληνικές ομάδες; Γιατί το όνομά σου γραφόταν κάθε καλοκαίρι από όταν ήσουν στο κολέγιο!

-Μιλήσαμε πολύ για να είμαι ειλικρινής. Είχαμε μιλήσει με τον Ολυμπιακό πολύ παλιά, πριν καν είμαι έτοιμος να κάνω το άλμα και να έρθω Ευρώπη. Πάντα υπήρχε η σκέψη και η ιδέα να έρθυω εδώ και να πάρω το ελληνικό διαβατήριο. Πάντα ήταν εκεί το θέμα.

-Τώρα το Κύπελλο. Τι περιμένεις να δεις και να αντιμετωπίσεις εκείνες τις μέρες στην Κρήτη;

-Θα είναι ένα δύσκολο τουρνουά. Δεν θα είναι… βόλτα στο πάρκο. Το Περιστέρι παίζει σπουδαίο μπάσκετ τώρα. Αν δεν κάνω λάθος είναι τρίτο στο πρωτάθλημα. θα πάμε εκεί και θα κοιτάξουμε ένα παιχνίδι τη φορά. Και δεν θα προσπεράσουμε καμία ομάδα.

-Κάποιο μήνυμα για τον αδελφό σου;

-Ξέρει εκείνος. Θα του τηλεφωνήσω ξανά. Στο τέλος της ημέρας είναι ο αδερφός μου και τον αγαπώ, αλλά όταν είμαστε στο γήπεδο είμαστε ανταγωνιστικοί.

Μήτρου-Λονγκ στο Sportal: «Πρωτοπόρος ο Σπανούλης για το ευρωπαϊκό μπάσκετ»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:43 - 30.11.2023

Μήτρου-Λονγκ στο Sportal: «Πρωτοπόρος ο Σπανούλης για το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Ο Ελάιτζα Μήτρου - Λονγκ μιλάει στην κάμερα του Sportal για το Περιστέρι, αποθεώνει τον Βασίλη Σπανούλη, και αποκαλύπτει το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο αδερφός του, Ναζ, όταν ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

-Εκείνος είπε πως τουλάχιστον μια φορά θα σε κερδίσει.

-Όταν είσαι ο μεγάλος αδερφός, ένα από αυτά που πρέπει να κάνεις είναι να ανεβάζεις την αυτοπεποίθηση του μικρού. Γι’ αυτό τον αφήνω να μιλάει έτσι.

-Το λογικό είναι να δούμε εσάς και τον Παναθηναϊκό στον τελικό. Είσαι έτοιμος για το πρώτο σου ντέρμπι και το πρώτο σου ματς τίτλου;

-Δεν θέλω να προσπεράσω κανένα παιχνίδι. Εάν τελικά παίξουμε με τον Παναθηναϊκό ξέρω πως θα είμαστε έτοιμοι. Όλοι ξέρουν την ιστορική σημασία σε αυτά τα ντέρμπι και ανυπομονώ για την προσέγγιση παιχνίδι με το παιχνίδι.

-Και μια τελευταία ερώτηση γιατί τα παιχνίδια της Εθνικής έρχονται μετά από το Κύπελλο. Έχεις μιλήσει με τον Βασίλη Σπανούλη ή κάποιον από την ομοσπονδία για να κάνετε κάτι σε αυτό το παράθυρο ή είναι κάτι για το μέλλον;

-Έχω μιλήσει με ανθρώπους της ομοσπονδίας και θα είμαι στην πρώτη συγκέντρωση στις 19 με τα υπόλοιπα παιδιά, ώστε να μάθω το σύστημα. Θα είναι η πρώτη φορά του κόουτς Σπανούλη. Θα είναι ενδιαφέρον να μπω στο κεφάλι του, να μιλήσω μαζί του και να είμαι παρών, ώστε να εκπροσωπήσω αυτή τη χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.