Η πρώτη μεγάλη πρόκληση του Σπανούλη - Πως θα... αναπληρώσει τους 54 πόντους που θα λείψουν;
i

©InTime

Η πρώτη μεγάλη πρόκληση του Σπανούλη - Πως θα... αναπληρώσει τους 54 πόντους που θα λείψουν;

Γιάννης Πάλλας 17:09 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 24.02.2024

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης απέναντι στην Ολλανδία τη Δευτέρα (26/2) στη Χάγη θα κληθεί να αναπληρώσει με το υπάρχουν ρόστερ τους 54 πόντους (Μήτογλου, Παπανικολάου και Ουόκαπ) του πρώτου αγώνα με την Τσεχία

Στο πρώτο δείγμα γραφής του Βασίλη Σπανούλη με την Εθνική ομάδα απέναντι στην Τσεχία, φάνηκε ξεκάθαρα πως η άμυνα είναι το σημείο αναφοράς για την «επίσημη αγαπημένη», ενώ στην επίθεση η καλή κυκλοφορία της μπάλας και η αξιοποίηση των πόντων από λάθη στο τρανζίσιον, αποτελούν κομμάτι της φιλοσοφίας που διέπει το παιχνίδι του.

Η επιρροή του ομοσπονδιακού προπονητή στον τρόπο που αγωνίζεται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτυπώθηκε ξεκάθαρα σε πολλά κομμάτια του αγώνα με τους Τσέχους, ωστόσο, τώρα ταξιδεύοντας στη Χάγη για το ματς της Δευτέρας (26/2) με την Ολλανδία, καλείται να αλλάξει τα πλάνα του και να απαντήσει στην πρώτη μεγάλη πρόκληση.

Ποια είναι αυτή; Η απουσία του Κώστα Παπανικολάου, του Ντίνου Μήτογλου και του Τόμας Ουόκαπ (εκτός μένει και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο μηνίσκο). Εν ολίγοις, η απουσία των περισσοτέρων παικτών υψηλού επιπέδου στην Euroleague δημιουργεί διαφορετικές συνθήκες.

Οι τρεις έμπειροι διεθνείς σημείωσαν τους 54 πόντους (Μήτογλου 22, Ουόκαπ 16 και Παπανικολάου 16) από τους 72 συνολικά της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Τσεχία. Αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο για τον Βασίλη Σπανούλη, που καλείται να βρει το σκοράρισμα από τους υπόλοιπους παίκτες που είναι διαθέσιμοι.

Ασφαλώς και η άμυνα θα είναι για άλλη μια φορά το βασικό συστατικό της τακτικής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αλλά επιθετικά θα πρέπει να παραχθεί παιχνίδι από παίκτες που έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και μπορούν, όπως ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο Βασίλης Τολιόπουλος, ενώ στη θέση «4» ο Ιωάννης Κουζέλογλου θα κληθεί να έχει σημαντικό ρόλο καλύπτοντας το κενό του Ντίνου Μήτογλου.

Ωστόσο, επειδή θα απουσιάσει και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, με συνέπεια οι περιφερειακές λύσεις στο σκοράρισμα να είναι περιορισμένες, η άμυνα θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης της Εθνικής κόντρα στους Ολλανδούς στο δεύτερο παιχνίδι των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025.