Η απάντηση του Παπαγιάννη στο Sportal όταν ρωτήθηκε για το ΣΕΦ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:25 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 24.02.2024

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε για τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Τσεχία, με τον διεθνή σέντερ να αναφέρεται στον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και την εμπειρία του στο ΣΕΦ.

Η Ελλάδα, μετά από 26 χρόνια, επέστρεψε στο ΣΕΦ και γνώρισε την αποθέωση από το κοινό, με το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη, μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό, να παίρνει τη νίκη κόντρα στην Τσεχία, ξεκινώντας ιδανικά την παρουσία της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν κομβικός σε αυτή τη νίκη.

Ο σέντερ της Εθνικής μας τελείωσε το ματς με 5 πόντους και 3 ασίστ, αλλά η παρουσία του ήταν πολύ σημαντική, καθώς οι Τσέχοι δεν πήγαιναν πάνω του στα ντράιβ, καθώς το τεράστιο μέγεθός του αποτέλεσε... ανασταλτικό παράγοντα για εκείνους.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στο Sportal, με τον Big Papa αρχικά να τονίζει πως «Ήμασταν πολύ βιαστικοί και φαινόταν η πίεση. Όταν παίζεις εντός θες να ευχαριστήσεις το κοινό και πόσο μάλλον όταν παίζεις στην Ελλάδα. Το διορθώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και κρατάμε τα θετικά και τα αρνητικά για το επόμενο παιχνίδι».

Όσον αφορά τον διαφορετικό αέρα που υπάρχει πλέον στην Εθνική, ο Γιώργος Παπαγιάννης ανέφερε ότι «Εγώ το βλέπω κάθε χρονιά διαφορετικά, αλλά πραγματικά όλα τα παιδιά που είμαστε κάποια χρόνια συνεχόμενα έχουμε δημιουργήσει μια παρέα που πραγματικά είναι ενωμένη. Πέρσι το καλοκαίρι μείναμε μακριά από τις οικογένειές μας και τους φίλους μας 1,5 μήνα και δεν παραπονέθηκε κανείς. Έχουμε δεθεί ο ένας με τον άλλον. Σίγουρα με την έλευση του κόουτς ξεκινά κάτι καινούριο. Θέλουμε να αποδείξουμε και κάτι παραπάνω γιατί ξεκινάμε για το Ευρωμπάσκετ, αλλά να είμαστε έτοιμοι και για το καλοκαίρι».

Ελλάδα ©Intime

«Οι αντιδράσεις του φαίνονται στον πάγκο. Δεν νομίζω πως μπορούν να κρυφτούν», δήλωσε με χαμόγελο σε ερώτηση για το πώς είναι ο Βασίλης Σπανούλης ως κόουτς και πρόσθεσε «Είναι πολύ πρόσφατο που κρέμασε τα παπούτσια του, οπότε και αυτός όταν είναι στην Εθνική ομάδα, στην οποία έχει προσφέρει τόσα πολλά, είναι ένα παραπάνω κίνητρο».

Τέλος, είχαμε μια διαφορετική ερώτηση για τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ, πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό, είχε φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού σε ηλικία περίπου 12-13 ετών. Έτσι, είχε πολλά χρόνια να νιώσει «σπίτι» το ΣΕΦ, κάτι που του φάνηκε παράξενο στο πρώτο του παιχνίδι με την Εθνική μας στο Φαληρικό κλειστό! «Τα χρόνια του Παναθηναϊκού έχω ζήσει αντίπαλος. Για εμένα ήταν λίγο περίεργο, όπως και για τα άλλα παιδιά που έχουμε παίξει στον Παναθηναϊκό. Το να έρθουμε στο ΣΕΦ και να μην υπάρχουν τα γιουχαρίσματα είναι κάτι περίεργο», ήταν τα λόγια του στο Sportal.

Με Μήτρου - Λονγκ στην Ολλανδία η Εθνική
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

08:46 - 24.02.2024

Με Μήτρου - Λονγκ στην Ολλανδία η Εθνική

Η Εθνική θα παρουσιαστεί αλλαγμένη στο παιχνίδι με αντίπαλο την Ολλανδία, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης έχει σκοπό να ξεκουράσει, όπως όλα δείχνουν, τους Ουόκαπ, Παπανικολάου και Μήτογλου, με τον Ναζ Μήτρου - Λονγκ να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τα γαλανόλευκα.