Σπανούλης: «Όταν σε καλεί η Εθνική δεν μπορείς να πεις όχι - Αυτή η γενιά μπορεί να κάνει κάτι μεγάλο»

Βασίλης Σπανούλης

i

© Intime

Σπανούλης: «Όταν σε καλεί η Εθνική δεν μπορείς να πεις όχι - Αυτή η γενιά μπορεί να κάνει κάτι μεγάλο»

Νίκος Καλαμπάκας 00:05 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:44 - 24.02.2024

Περήφανος για την πρώτη νίκη της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Eurobasket δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

Για τα συναισθήματά του μετά το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης. Η Ελλάδα νίκησε 72-64 την Τσεχία για τα προκριματικά του Eurobasket.

Στη συνέντευξη τύπου του αγώνα, ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του. Ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε ότι η γενιά αυτή μπορεί να καταφέρει κάτι σπουδαίο και τόνισε ότι δεν μπορείς να αρνηθείς όταν σε καλεί η Εθνική ομάδα.

«Συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα σε αυτή τη νέα αρχή που κάνουμε για αυτή τη διετία. Μπράβο και στην Τσεχία, που είναι καλή ομάδα, παίζουν πολλά χρόνια μαζί και είναι δύσκολος αντίπαλος.

Είμαι περήφανος για τους παίκτες, παίξαμε καταπληκτική άμυνα, πετύχαμε 21 πόντους στον αιφνιδιασμό και αυτό είναι το στυλ που μας αρέσει να παίζουμε. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νευρικοί, δεν κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και δεν τιμωρήσαμε την άμυνα των Τσέχων. Ήταν λογικό γιατί όλα τα παιδιά είχαν μεγάλη διάθεση να παίξουν καλά, αλλά αυτό κάποιες φορές οδηγεί σε λάθος αποφάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε καλύτερες αποφάσεις, παίξαμε την ίδια ή και καλύτερη άμυνα και πήραμε τη νίκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Η Ελλάδα όταν είναι ενωμένη μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Είμαι περήφανος για την πρώτη μας νίκη», σημείωσε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής σχολίασε και τι σημαίνει για εκείνον η Εθνική ομάδα. «Εκπροσώπησα τη χώρα για πολλά χρόνια, από νεαρή ηλικία, ακόμη κι αν ήμουν τραυματίας ή κουρασμένος. Όταν σε καλεί η Εθνική ομάδα, δεν μπορείς να πεις όχι. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και με την ψυχή μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο.

Όλους αυτούς τους μήνες προσπαθούσα να σχεδιάσω στο μυαλό μου πώς θα παίξουμε και ποιους παίκτες θα καλέσω. Όσο είμαι προπονητής, η πόρτα θα είναι ανοιχτή για όλους. Πρέπει να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και είμαι χαρούμενος που παίζουμε με τα χαρακτηριστικά που τους ταιριάζουν. Θεωρώ ότι αυτή η γενιά μπορεί να κάνει κάτι μεγάλο, όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Ντιέγκο Οκάμπο, ο προπονητής της Τσεχίας, τόνισε από πλευράς του ότι: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί έκαναν καλή προσπάθεια. Ήρθαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και το κάναμε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Χάσαμε λίγο τον έλεγχο του αγώνα, η Ελλάδα είχε πολλά κλεψίματα και εμείς πολλά λάθη. Δεν κρίθηκε στα ποσοστά ευστοχίας το παιχνίδι, γιατί ήταν παρόμοια, αλλά η ελληνική ομάδα πέτυχε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό».

Τέλος, ο Οντρέι Μπάλβιν, εκπροσωπώντας τους παίκτες της Τσεχίας, ανέφερε: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, θεωρώ πως αξίζουν και οι δύο ομάδες να προκριθούν. Τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Για μας το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα λάθη, ενώ χάσαμε και κάποια ριμπάουντ από τα οποία ήρθαν πόντοι για την Ελλάδα. Κάναμε επίσης κάποια ανόητα φάουλ, όπως στην τελευταία επίθεση, αν και έπρεπε να παίξουμε για τη διαφορά. Πάντως δείξαμε ότι είμαστε μια σοβαρή ομάδα».