Ρεκόρ καριέρας με το εθνόσημο για τον Μήτογλου στη νίκη της Ελλάδας επί της Τσεχίας

Ντίνος Μήτογλου

i

©Intime

Ρεκόρ καριέρας με το εθνόσημο για τον Μήτογλου στη νίκη της Ελλάδας επί της Τσεχίας

Νίκος Καλαμπάκας 23:21 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 24.02.2024

Η Ελλάδα επιβλήθηκε της Τσεχίας με σκορ 72-64 σε ένα παιχνίδι που ο Ντίνος Μήτογλου σκόραρε 22 πόντους και έκανε ρεκόρ καριέρας!

Η Ελλάδα επικράτησε της Τσεχίας στο ΣΕΦ με σκορ 72-64 σε ένα παιχνίδι που πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχθηκε ο Ντίνος Μήτογλου. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έκανε ρεκόρ καριέρας με τη γαλανόλευκη, αφού «φόρτωσε» το αντίπαλο καλάθι με 22 πόντους.

Αν και η Ελλάδα δεν ήταν απόλυτα έτοιμη στον αγώνα της κόντρα στην Τσεχία, στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Σπανούλη έδειξαν ότι θέλουν περισσότερο το παιχνίδι και τελικά πήραν μια σπουδαία νίκη ενόψει της συνέχειας των προκριματικών του Eurobasket 2025.

Πρωτεργάτες σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν οι Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ και Κώστας Παπανικολάου. Ο πρώτος σημείωσε 22 πόντους, ενώ οι δύο επόμενοι από 16 πόντους σε ένα ματς κλειστό που οι παίκτες των δύο αντιπάλων ήταν άστοχοι (Η Ελλάδα είχε 23/42 δίποντα και 4/25τρίποντα).

Ωστόσο, ο Ντίνος Μήτογλου κατάφερε να ξεχωρίσει και να προσθέσει μια ακόμα φοβερή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο Έλληνας φόργουορντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους, έχοντας 6/10 δίποντα και 1/2 τρίποντα.

Το προηγούμενό του ρεκόρ ήταν οι 21 πόντοι. Το είχε καταφέρει στις 28 Ιουνίου του 2018 σε αγώνα της εθνικής Ελλάδος κόντρα στο Ισραήλ. Η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί στο τελ Αβίβ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019!

Το ξεκίνημα του Βασίλη Σπανούλη λοιπόν στον πάγκο της Ελλάδας ήταν... γούρικο τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον παίκτη του στην εθνική, ο οποίος έδειξε πάθος και θέληση για τη νίκη!