Σπανούλης: «Κρατάμε την άμυνα και την προσπάθεια στο ριμπάουντ»

Βασίλης Σπανούλης

i

© Intime

Σπανούλης: «Κρατάμε την άμυνα και την προσπάθεια στο ριμπάουντ»

Sportal newsroom 23:44 - 23.02.2024

Στην αμυντική παρουσία της Εθνικής μπάσκετ στο ματς με την Τσεχία στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Στη θέληση και την προσπάθεια των παικτών της Εθνικής στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης μετά τη νίκη της «γαλανόλευκης» με 72-64 στην πρεμιέρα των προκριματικών του Eurobasket 2025. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, στο ντεμπούτο του στον «γαλανόλευκο» πάγκο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες και μίλησε για το ποια στοιχεία χρειάζεται βελτίωσε η Εθνική ομάδα.

«Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι. Η υπερβολική θέληση των παικτών μας οδήγησε σε κάποιες βεβιασμένες επιλογές και μάλιστα από παίκτες που δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες αποφάσεις. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουλέψουμε. Η ομάδα έπαιξε καταπληκτική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Κυνηγάμε παντού, βρήκαμε 20 πόντους στο τρανζίσιον, δώσαμε 20 ασίστ», σημείωσε αρχικά ο Έλληνας προπονητής.

«Η Τσεχία είναι μια καλή ομάδα που παίζει χρόνια μαζί και δεν είχε τίποτα να χάσει. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε την άμυνά μας και την προσπάθειά μας στο ριμπάουντ, να τα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο και να κυνηγήσουμε ακόμα περισσότερους αιφνιδιασμούς. Πρέπει να τρέχουμε με τέτοιες άμυνες που παίζουμε. Και δεν πρέπει να είμαστε ανυπόμονοι», πρόσθεσε ο Βασίλης Σπανούλης.