H σαιξπηρική ανάρτηση της Μονακό με το στιχάκι και η «μπηχτή» στον Ολυμπιακό

H σαιξπηρική ανάρτηση της Μονακό με το στιχάκι και η «μπηχτή» στον Ολυμπιακό

Γιώργος Γαβριλάκης 10:36 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 01.12.2023

Η Μονακό μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού για την 11η αγωνιστική της EuroLeague, πήρε μία μικρή δόση εκδίκησης για τις βαριές ήττες που έχει βιώσει από την ομάδα του Πειραιά και αποφάσισε εμπνεόμενη (που λέει ο λόγος) από τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ να ενοχλήσει τους αντιπάλους τους. Kαι ταυτόχρονα να υπονοήσει πως η ομάδα του Πριγκιπάτου και ο Παναθηναϊκός θα αποτελέσουν σύντομα τον... βραχνά τους.

Η κόντρα των δύο ομάδων δεν έχει εξωαγωνιστικά χαρακτηριστικά, ούτε ισχυρή παράδοση. Έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια και κυρίως από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει επιτρέψει στη Μονακό να κάνει το... ξεπέταγμα που θα ήθελε. Στο τέλος της σεζόν 2021-22, την απέκλεισε στα Play Offs, λίγο πριν το Final Four, ενώ μία χρονιά αργότερα (πέρσι), που η ομάδα από το Πριγκιπάτο έφθασε μέχρι την τελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της, εκεί στον ημιτελικό οι Πειραιώτες της έκλεισαν τον δρόμο προς τον τελικό. 

Τώρα, που η Μονακό νίκησε τον Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα βέβαια που δεν είχε τον... κραδασμό των προηγούμενων κομβικών τους συναντήσεων, θέλησε να... πειράξει με τον τρόπο της τους αντιπάλους και μέσω του δραστήριου online λογαριασμό της στο Twitter. 

Η ανάρτηση, λίγο μετά το τέλος του αγώνα, είχε λογοτεχνικό χαρακτήρα και γενικά καλλιτεχνικό υπόβαθρο. Το πορτραίτο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στην ελαιογραφία του βρετανού ζωγράφου Τζον Τέιλορ, που χρονολογείται κάπου στις αρχές του 17ου αιώνα, ήταν η επιλογή του διαχειριστή του προφίλ της Μονακό για την φωτογραφίας του post, ενώ η έμπνευσή του προεκτάθηκε σε ποιητικά μονοπάτια, κοιτώντας τη μορφή του Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα. 

Το τετράστιχο βέβαια ήταν λιγότερο εμπνευσμένος από τα έργα του Σαίξπηρ («Άμλετ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μακβέθ», «Οθέλλος», «Ο έμπορος της Βενετίας», μεταξύ άλλων) και περισσότερο δεικτικός προς τον Ολυμπιακό. Σε ελεύθερη μετάφραση η αναφορά είχε να κάνει ως εξής: 

«Συνέχεια λέτε για το 27-2 *
Αλλά τώρα, είδατε κάτι καινούργιο
Χάσατε από εμάς, τους διαδικτυακούς σας φίλους
Μονακό και Παναθηναϊκός, εκεί σταματά η τύχη σας»

* το σκορ της τρίτης περιόδου στον ημιτελικό του Final Four 2023

Από το Βελιγράδι στη Βαλένθια μέσω Βαρκελώνης: Οι τρεις αναμετρήσεις που ολοκληρώνουν την ενδέκατη αγωνιστική
EUROLEAGUE

09:52 - 01.12.2023

Από το Βελιγράδι στη Βαλένθια μέσω Βαρκελώνης: Οι τρεις αναμετρήσεις που ολοκληρώνουν την ενδέκατη αγωνιστική

Στην πρωτεύουσα της Σερβία ολοκληρώνεται ένα τετραήμερο μπασκετικής «πυρκαγιάς» και εκεί ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Αναντολού Εφές. Στην Ισπανία υπάρχει διπλή δράση που ολοκληρώνει την 11η αγωνιστική της EuroLeague με την Μπαρτσελόνα να φιλοξενεί την Βιλερμπάν και την Βαλένθια να συναντά στην πόλη της τους Βάσκους της Μπασκόνια.

Το ποίημα μοιάζει περισσότερο με δυσνόητο Haiku παρά με σαιξπηρικής επιρροής έργο, αλλά η αποστολή τους ήταν να ενοχλήσουν τον Ολυμπιακό, όχι να πάρουν Νόμπελ λογοτεχνίας...

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!

Tags: