Από το Βελιγράδι στη Βαλένθια μέσω Βαρκελώνης: Οι τρεις αναμετρήσεις που ολοκληρώνουν την ενδέκατη αγωνιστική

Μίλος Τεόντοσιτς

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Από το Βελιγράδι στη Βαλένθια μέσω Βαρκελώνης: Οι τρεις αναμετρήσεις που ολοκληρώνουν την ενδέκατη αγωνιστική

Γιώργος Γαβριλάκης 09:52 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 01.12.2023

Στην πρωτεύουσα της Σερβία ολοκληρώνεται ένα τετραήμερο μπασκετικής «πυρκαγιάς» και εκεί ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Αναντολού Εφές. Στην Ισπανία υπάρχει διπλή δράση που ολοκληρώνει την 11η αγωνιστική της EuroLeague με την Μπαρτσελόνα να φιλοξενεί την Βιλερμπάν και την Βαλένθια να συναντά στην πόλη της τους Βάσκους της Μπασκόνια.

Η πρώτη μέρα της ενδέκατης αγωνιστικής στην EuroLeague περιελάμβανε τα περισσότερα παιχνίδια της εβδομαδιαίας δράσης και μέσα από αυτή προέκυψε -μεταξύ άλλων- η πρώτη ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης (στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε), αλλά και η διπλή αποτυχία των ελληνικών ομάδων. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Πριγκιπάτο από τη Μονακό και ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν

Το βράδυ της πρώτης μέρας του Δεκέμβρη (σήμερα Παρασκευή), το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τρεις αναμετρήσεις. Στην πρωτεύουσα της Σερβία, που τις προηγούμενες τρεις μέρες διεξήχθησαν τρία παιχνίδια της EuroLeague, τώρα το τετραήμερο ολοκληρώνεται με ένα ακόμα. 

Ο Ερυθρός Αστέρας του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου υποδέχεται στην Stark Arena την Αναντολού Εφές και θέλει να πιστεύει πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την τέταρτη νίκη της. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μείνει... πίσω, δεν έχουν ξεκινήσει καλά τη χρονιά και προέρχονται από μία βαριά εντός έδρας ήττα από την Μιλάνο στις 24 Νοεμβρίου. Τώρα παραμένουν στο «σπίτι» τους και αντιμετωπίζουν τους Τούρκους που ήδη πέντε νίκες σε δέκα ματς και τρεις στις τελευταίες τέσσερις εμφανίσεις τους. 

Στη Βαρκελώνη, η Μπάρτσελόνα αντιμετωπίζει την αναβαθμισμένη και επικίνδυνη πλέον Βιλερμπάν. Από τη στιγμή που στο Λυών πήγε ο κόουτς Τζιανμάρκο Ποτζέκο οι Γάλλοι δείχνουν πολύ πιο απειλητικοί απ' ότι στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι γηπεδούχοι πάντως, μιας και η Ρεάλ Μαδρίτης «στραβοπάτησε» σκοπεύουν να το εκμεταλλευτούν και να μειώσουν την απόστασή τους από την κορυφή. 

Στη Βαλένθια, έχουμε ένα ισπανικό ντέρμπι με τις «Νυχτερίδες» να φιλοξενούν στο La Fodeta την Μπασκόνια που από τη χώρα των Βάσκων... κατηφορίζει στην μεσογειακή πλευρά της επικράτειας σε μία μονομαχία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατ' αρχάς γιατί και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 5-5, που τους φέρνει αυτή τη στιγμή στην 9η και 10η θέση της κατάστασης, αλλά και γιατί δεν αποκλείεται να επανεμφανιστεί ο Νίκος Ρογκαβόπουλος

Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ βέβαια, είναι αμφίβολος καθώς προ ημερών επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων μετά από ένα μήνα απουσίας λόγω της θλάσης που τον ταλαιπώρησε. 

To πρόγραμμα της Παρασκευής (1/12)

21:00 / Ερυθρός Αστέρας - Αναντολού Εφές (NovaSports 4)
21:30 / Βαλένθια - Μπασκόνια (NovaSports 5)
21:30 / Μπαρτσελόνα - Βιλερμπάν (NovaSports prime)

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης (30/11)

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης: 100-99
Μονακό - Ολυμπιακός: 85-77
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άλμπα Βερολίνου: 102-81
Μιλάνο - Ζαλγκίρις: 70-83
Μπάγερν Μονάχου - Βίρτους Μπολόνια: 90-76
Παρτίζαν - Παναθηναϊκός: 92-87

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!