Ο Τζαμπάρι Παρκερ λατρεύει την EuroLeague και του θυμίζει τα Κολεγιακά του χρόνια (vid)

Τζαμπάρι Πάρκερ

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ο Τζαμπάρι Παρκερ λατρεύει την EuroLeague και του θυμίζει τα Κολεγιακά του χρόνια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:22 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 30.11.2023

Έχει πλέον εμπειρία δέκα αγώνων στην EuroLeague και σε αυτό το διάστημα ο Τζαμπάρι Πάρκερ της Μπαρτσελόνα έχει κατασταλάξει: «Αγαπάω αυτή τη διοργάνωση» και ναι μεν παραδέχεται πως «σε σχέση με το ΝΒΑ το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι η μέρα με τη νύχτα, αλλά το πάθος για τη νίκη μου θυμίζει πολύ το Κολεγιακό μπάσκετ».

Στις ΗΠΑ ο Τζαμπάρι Πάρκερ ήταν φίρμα από τα γυμνασιακά του χρόνια. Το ταλέντο του στο μπάσκετ, του έδωσε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Ντιουκ και από εκεί βρέθηκε στο ΝΒΑ, ως επιλογή στο No 2 του Draft από τους Μιλγουόκι Μπακς. Έκανε αίσθηση στο κορυφαίο πρωτάθλημα, έπαιξε μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πριν την... μεταμόρφωσή του σε Greek Freak και μάλιστα, ο Πάρκερ τη σεζόν 2016-17 είχε 20,1 πόντους και 6,2 ριμπάουντ. 

Η συνέχεια ήταν... στενάχωρη καθώς ο ένας σοβαρός τραυματισμός διαδεχόταν τον άλλον και το καλοκαίρι που μας πέρασε, στα 28 του μεταφέρθηκε στην Ευρώπη, εγκαταστάθηκε στην Βαρκελώνη και φόρεσε τη φανέλα της «Μπάρτσα». Το βιογραφικό του ήταν εντυπωσιακό και όλοι ανέμεναν τα πρώτα δείγματα γραφής του. Πλέον, έχει διαμορφώσει τις πρώτες του δυνατότητες και στα 10 ματς που έχει αγωνιστεί στην EuroLeague έχει 9,5 πόντους και 4,5 ριμπάουντ σε 19'14'' χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα. 

Ακόμα προσαρμόζεται στα δεδομένα και αξιολογεί καθημερινά την νέα ατμόσφαιρα στην οποία... αναπνέει. Πάντως, θεωρεί ότι «το μπάσκετ είναι παγκόσμιο. Δεν περιορίζεται στο ΝΒΑ», και μάλιστα θυμήθηκε πως «από μικρό παιδί, όταν έβλεπα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην τηλεόραση και ομάδες όπως η Ισπανία και η Αργεντινή να αγωνίζονται με πάθος και ένταση, ήξερα πως κάποια στιγμή στην καριέρα μου θα ήθελα να παίξω και έξω από τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών». 

Εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα ο Μπράντι Μάνεκ της Ζαλγκίρις
EUROLEAGUE

13:58 - 30.11.2023

Εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα ο Μπράντι Μάνεκ της Ζαλγκίρις

Στο ματς του εγχώριου πρωταθλήματος κόντρα στην Νεπτούνας, η Ζαλγκίρις Κάουνας είδε τον Μπράντι Μάνεκ να τραυματίζεται στο γόνατο και λόγω αυτού ο Αμερικανός φόργουορντ θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας το λιγότερο για τέσσερις εβδομάδες.

Τώρα που βιώνει την εμπειρία αυτό που έχει να πει μετά βεβαιότητας είναι πως «αγαπώ την EuroLeague». Βέβαια, έχει διαπιστώσει πως «σε σχέση με το ΝΒΑ είναι η μέρα με τη νύχτα. Πάντως, σε σχέση με το κολεγιακό μπάσκετ βλέπω αρκετές ομοιότητες. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει πάθος για τη νίκη. Επίσης, υπάρχουν πολλά και μεγάλα ντέρμπι. Όχι μόνο το δικό μας στην Ισπανία κόντρα στην Ρεάλ, αλλά παντού!».

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!