Πολλά τα προβλήματα της Μιλάνο για την εβδομάδα που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Πολλά τα προβλήματα της Μιλάνο για την εβδομάδα που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Γαβριλάκης 10:42 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 17.12.2023

Ο Νίκολα Μίροτιτς και ο Μαόντο Λο παραμένουν εκτός δράσης, ο Μπίλι Μπάρον βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του και η Μιλάνο λίγο πριν την τέταρτη διαβολοβδομάδα της EuroLeague, με αναμετρήσεις κόντρα στη Βιλερμπάν (20/12) και τον Παναθηναϊκό (22/12), είδε τον Τζιαμπάολο Ρίτσι να τραυματίζεται και τον Γιοχάνες Φόιγκτμαν να πονάει στο γόνατο.

Η τέταρτη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague -όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται το επταήμερο με διπλή αγωνιστική δράση- καταφθάνει και η Μιλάνο, που έτσι κι αλλιώς υποφέρει αγωνιστικά, πλέον έχει κι άλλα προβλήματα να διαχειριστεί. 

Διότι, η προετοιμασία της για τα ματς με την Βιλερμπάν (Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου) και τον Παναθηναϊκό (Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου) συνεχίζεται χωρίς τους τραυματίες Νίκολα Μίροτιτς και Μαόντο Λο, ενώ η επιστροφή του Μπίλι Μπάρον στη δράση βρίσκεται κοντά, αλλά ίσως μετατεθεί για μερικές μέρες ίσως και εβδομάδες. Παράλληλα, ο κόουτς Ετόρε Μεσίνα είδε τον Τζιαμπάολο Ρίτσι επίσης να τραυματίζεται και μάλιστα θα μείνει εκτός αγώνων για τρεις εβδομάδες. 

Ο έμπειρος Ιταλός φόργουορντ δεν έχει μεγάλο ρόλο στην ομάδα την τρέχουσα περίοδο, παίζει λίγο στην EuroLeague και περισσότερο στην Lega A, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα -με τόσες απουσίες- στο Μιλάνο θα ήταν χρήσιμος για τον Μεσίνα. 

O Νίκο Μάνιον φεύγει από την Μπασκόνια και ο Ποτζέκο τον θέλει στην Βιλερμπάν
EUROLEAGUE

10:06 - 17.12.2023

O Νίκο Μάνιον φεύγει από την Μπασκόνια και ο Ποτζέκο τον θέλει στην Βιλερμπάν

Στη Μπασκόνια δεν έχει μέλλον, η Βαρέζε και η Ντερτόνα τον διεκδικούν, αλλά ο κόουτς Τζιανμάρκο Ποτζέκο κρατάει μία θέση στη Βιλερμπάν για τον Νίκο Μάνιον. Με το που αποδεσμευτεί από τους Βάσκους, τότε η ομάδα του Λυών θα κινηθεί για την απόκτησή του.

Βέβαια ο Ιταλός κόουτς έχει και έναν ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό: Δεν ξέρει αν θα έχει στη διάθεσή του και τον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή, Γιοχάνες Φόιγκτμαν (7,9 πόντοι, 3,8 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ), ο οποίος πονάει στο γόνατο και δεν αγωνίστηκε στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Βαρέζε. Περισσότερο όμως, αυτό συνέβη για προληπτικούς λόγους, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως η κατάστασή του.