Η Γαλλική Ομοσπονδία ζητά εξηγήσεις και απαιτεί μέτρα για την ρατσιστική επίθεση στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός - Βαλένθια

i

©Intime

Η Γαλλική Ομοσπονδία ζητά εξηγήσεις και απαιτεί μέτρα για την ρατσιστική επίθεση στο ΣΕΦ

Γιώργος Γαβριλάκης 15:47 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 16.12.2023

Με το που ενημερώθηκε για την ρατσιστική επίθεση οπαδού του Ολυμπιακού προς τον Γάλλο διαιτητή, Ζοζέπ Μπισάνγκ, η ομοσπονδία της χώρας του απαίτησε από την EuroLeague αλλά και από την ΕΟΚ μέτρα «που να αρμόζουν στη σοβαρότητα του θέματος».

Αφού πρώτα περιέγραψε το γεγονός και εξέφρασε με τον τρόπο της την απογοήτευσή της για το συμβάν που διαδραματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής (15/12), η Γαλλική Ομοσπονδία Μπάσκετ διατύπωσε τη γνώμη και την επιθυμία της. 

Η αναφορά της είχε να κάνει με την φραστική ρατσιστική επίθεση οπαδού του Ολυμπιακού προς τον Γάλλο ρεφερι, Ζοζέπ Μπισάνγκ, κατά τη διάρκεια του αγώνα των Πειραιωτών με την Βαλένθια, γεγονός που προβλημάτισε τους πάντες. Και κυρίως τους «ερυθρόλευκους» που πέραν τα λόγια, πέρασαν και στις πράξεις: Τιμώρησαν με ισόβιο αποκλεισμό από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον αδικαιολόγητο οπαδό.

Απασφάλισε ο Μάικ Τζέιμς: «Δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι μ@λ@κ@ς»
EUROLEAGUE

12:57 - 16.12.2023

Απασφάλισε ο Μάικ Τζέιμς: «Δεν έχεις το δικαίωμα να είσαι μ@λ@κ@ς»

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό, μίλησε για το περιστατικό του ΣΕΦ και την ρατσιστική επίθεση οπαδού προς τον αφρικανικής καταγωγής Γάλλο διαιτητή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Βαλένθια.

«Ο Γάλλος διαιτητής Ζοζέπ Μπισάνγκ έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στην Ελλάδα, στη διάρκεια ενός αγώνα της EuroLeague», γράφει για αρχή, η ανακοίνωση της Γαλλικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ και αυτό που επιθυμεί είναι «να του μεταφέρουμε την αμέριστη υποστήριξή μας σε συνέχεια αυτού του απαράδεκτου περιστατικού. Έχουμε ζητήσει από την EuroLeague και την ΕΟΚ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που να αρμόζουν στη σοβαρότητα του θέματος. Η Γαλλική Ομοσπονδία Μπάσκετ θέλει να θυμίσει ότι ο ρατσισμός δεν έχει θέση ούτε στο άθλημά μας, ούτε στην κοινωνία»

Ολυμπιακός - Βαλένθια 56-63: No Peters, no party & 4/4 οι Ισπανοί στο ΣΕΦ - Sportal Euroleague Show

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!