Αυτό είναι το γήπεδο που θα γίνει το Final Four της Euroleague (vid)

Αυτό είναι το γήπεδο που θα γίνει το Final Four της Euroleague (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:26 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 19.05.2024

Στην Uber Arena του Βερολίνου, το τριήμερο 24-26 Μαΐου θα διεξαχθεί το Final Four της Euroleague, εκεί που έχει ήδη προκριθεί o Παναθηναϊκός και η Ρεάλ Μαδρίτης και το ίδιο ευελπιστεί να κάνει ο Ολυμπιακός (αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα) και ένας εκ των Μονακό και Φενέρμπαχτσε.

Στο ίδιο ακριβώς γεωγραφικό μήκος και πλάτος που στον τελικό του 2009 ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και είχε κατακτήσει την Euroleague, την μία από τις έξι της ιστορίας του, θα διεκδικήσει και την έβδομη.

Διότι, στο Βερολίνο είχε πανηγυρίσει πριν από 15 χρόνια και το ίδιο ονειρεύεται να κάνει και φέτος. Στο ίδιο γήπεδο, που πλέον βέβαια δεν ονομάζεται O2 Arena όπως τότε που μόλις είχε ανεγερθεί (μερικούς μήνες πριν), αλλά παραμένει υπερσύγχρονο και εντυπωσιακό: Την Uber Arena του Βερολίνου.

Πρόκειται για την έδρα της μπασκετικής Άλμπα, αλλά και της Εϊσμπάρεν του χόκεϊ επί πάγου, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της ιστορικής πόλης και συγκεκριμένα στην γειτονιά Φρίντριχσαιν. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 2008 και τον Σεπτέμβρη εκείνου του έτους έγιναν τα εγκαίνια.

Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο
EUROLEAGUE

10:47 - 08.05.2024

Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο

Κάθε ομάδα του Final Four σύμφωνα με τους όρους της Euroleague θα πάρει από 600 εισιτήρια και τα υπόλοιπα έχουν διατεθεί στην ελεύθερη αγορά. Στο Βερολίνο κατοικούν σχεδόν 15.000 Έλληνες, αλλά και πάνω από 170.000 Τούρκοι. Άρα απομένει να δούμε αν οι γείτονες θα έχουν εκπρόσωπο (Φενέρμπαχτσε), γεγονός που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην κερκίδα!

Όλο το έργο στοίχησε 165 εκατομμύρια ευρώ και δημιουργήθηκε στην γερμανική μητρόπολη μία αρένα υψηλών προδιαγραφών που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλων event, όχι μόνο αθλητικών, αλλά και μουσικών. Άλλωστε, η πρώτη εντυπωσιακή βραδιά που διοργανώθηκε στο γήπεδο ήταν η συναυλία των Metallica στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008. Έχουν παίξει εντός της πάντως, από τους Pearl Jam και τους Iron Maiden μέχρι την Britney Spears την Madonna και την συγχωρεμένη την Tina Turner.

Όσον αφορά sτο μπάσκετ πάντως, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 14.500 θεατές (το max της χωρητικότητας είναι 17.000), ενώ πριν μετονομαστεί σε Uber Arena τον Γενάρη του 2024, ήταν γνωστή ως Mercendez-Benz Arena από το 2015 -όταν η αυτοκινητοβιομηχανία διαχειριζόταν το management των εγκαταστάσεων- μέχρι πριν από λίγους μήνες. Όταν η AEG Europe αποφάσισε να επενδύσει στο γήπεδο που φιλοξενεί πάνω από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες ανά έτος και έδωσε το όνομα Uber και σε αυτό, αλλά και στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά του.

🔴 Παναθηναϊκός - Μακάμπι 81-72: Nunnstoppable στο δρόμο για το Βερολίνο!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!