«Μάχες» σε Πόλη και Μιλάνο για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ουόκαπ, Σλούκας

«Μάχες» σε Πόλη και Μιλάνο για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 09:08 - 17.10.2023

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε, του Δημήτρη Ιτούδη (20:15) στην Πόλη, την ώρα που ο Ολυμπιακό κοντράρεται με την Αρμάνι Μιλάνο (21:45) του Έτορε Μεσίνα στο mediolanum Forum στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague είναι γεγονός και οι ελληνικές ομάδες έχουν αναμετρήσεις με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Αμφότερες θα δώσουν δύο πολύ απαιτητικούς αγώνες εκτός Ελλάδας, με σκοπό να πετύχουν την πρώτη νίκη τους μακριά από τη χώρα μας, για την φετινή διοργάνωση.

Την αρχή κάνει ο Παναθηναϊκός, που αντιμετωπίζει στην Πόλη, την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη. Το «τριφύλλι» μετά τη νίκη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου θέλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και να διατηρήσει τον καλό ρυθμό του, παίρνοντας μια νίκη που θα τονώσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία όλων στο πράσινο στρατόπεδο.

Ο Εργκίν Αταμάν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Κώστα Σλούκα, που επέστρεψε στη δράση, έπειτα από απουσία μερικών ημερών, λόγω θλάσης, την ώρα που εκτός μάχης έμειναν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Ντίνος Μήτογλου. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης για την θλάση που υπέστη παραμονές του Super Cup της Ρόδου.

Με Σλούκα, αλλά χωρίς Παπαπέτρου κόντρα στην Φενέρμπαχτσε ο Παναθηναϊκός
EUROLEAGUE

09:36 - 16.10.2023

Με Σλούκα, αλλά χωρίς Παπαπέτρου κόντρα στην Φενέρμπαχτσε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε (17/10), με τον Εργκίν Αταμάν να έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Σλούκα, την ώρα που ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα μείνει εκτός δράσης.

Στην αντίπερα όχθη, η Φενέρμπαχτσε θα παραταχθεί με τη μεγάλη απουσία που ακούει στο όνομα Τάιλερ Ντόρσεϊ, καθώς ο διεθνής γκαρντ υπέστη κάταγμα και για τους επόμενους δύο μήνες θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, θέλει να βγάλει αντίδραση για την ήττα από την Μπαρτσελόνα και αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο, στο Mediolanum Forum. Οι Πειραιώτες έρχονται από τη νίκη με 79-71 κόντρα στην ΑΕΚ, για την Basket League και στο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα θα έχουν επιστροφές.

Λουκ Σίκμα και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος επιστρέφουν στη δράση, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν και τους κράτησαν εκτός μάχης για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση του προπονητή τους. Αντιθέτως, εκτός μάχης έμεινε ο Σακίλ ΜακΚίσικ, που αναρρώνει.

Με Γκος και Σίκμα στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός
EUROLEAGUE

13:21 - 16.10.2023

Με Γκος και Σίκμα στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Τρίτης (17/10, 21:45) κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει στη διάθεσή του τόσο τον Λουκ Σίκμα, όσο και τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.

Από την άλλη πλευρά, η Αρμάνι Μιλάνο επιστρέφει στη δράση της Euroleague, έπειτα από μία εβδομάδα απραξίας, καθώς η αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε αναβληθεί, με τους Ιταλούς να έχουν σαν στόχο την πρώτη νίκη τους στη διοργάνωση, χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

Παρτίζαν - Μπαρτσελόνα 19:30

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 20:15

Αναντολού Εφές - Βιλερμπάν 20:30

Μπασκόνια - Μπάγερν Μονάχου 21:30

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις 21:45

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 21:45