O Kέμπα Ουόκερ σκέφτεται ήδη το επόμενο βήμα: «Θέλω να γίνω κόουτς και να βοηθήσω τους νέους»

O Kέμπα Ουόκερ σκέφτεται ήδη το επόμενο βήμα: «Θέλω να γίνω κόουτς και να βοηθήσω τους νέους»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:36 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 13.12.2023

Στην Ευρώπη ήρθε για την εμπειρία και ξέροντας -κατά κάποιον τρόπο- πως δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην EuroLeague, όπως έκανε στο ΝΒΑ για σχεδόν δώδεκα χρόνια. Ο Κέμπα Ουόκερ συνεχίζει να αγωνίζεται με τη Μονακό, αλλά χωρίς... λάμψη και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θέλει στο άμεσο μέλλον «να ασχοληθώ με την προπονητική».

Η ιδέα δεν του μπήκε τώρα που κάθεται σχεδόν μόνιμα στον πάγκο της Μονακό και ταυτίζεται περισσότερο με τον κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς, παρά με τους συμπαίκτες του. Η αλήθεια είναι πως ο Κέμπα Ουόκερ εδώ και καιρό έχει οραματιστεί το μέλλον του. 

Όταν... μεγαλώσει θέλει να γίνει προπονητής, όπως όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει αστέρι του ΝΒΑ. Και το πρώτο του χρονικά όνειρο το πέτυχε, καθώς πριν ο Ουόκερ αποφασίσει να ξεκινήσει την περιπέτεια του στην Ευρώπη, ήταν για χρόνια μεγάλος πρωταγωνιστής του «μαγικού πλανήτη». Βέβαια, πλέον δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τον αθλητή που έγινε τέσσερις φορές All-Star, αλλά όπως και ο ίδιος είχε σημειώσει -σε μία κρίση ειλικρίνειας- πριν καν κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα του Πριγκιπάτου «δεν είμαι καν στο 50% ο ίδιος παίκτης που ήμουν κάποτε».  

Πολύ σύντομα το κατάλαβαν και οι άνθρωποι της Μονακό, αλλά κι όσοι τον είδαν στα παρκέ της EuroLeague ελπίζοντας πως μία σπίθα (έστω) θα υπάρχει από εκείνες τις μέρες που έβαλε 40 και 50 πόντους στο ΝΒΑ. Άλλωστε το ρεκόρ καριέρας του είναι οι... 60, όταν εκεί σταμάτησε σε έναν αγώνα με τους Σάρλοτ Χόρνετς κόντρα στους Φιλαδέλφεια 76ers στις 17 Νοεμβρίου του 2018. 

Περασμένα μεγαλεία για τον 33χρονο γκαρντ από το Μπροξ, που βρίσκεται πιο κοντά στο να βάλει τέλος στην καριέρα του ως μπασκετμπολίστας από το να σημειώσει 20 πόντους σε ματς της EuroLeague. Άλλωστε, έχει αγωνιστεί σε 10 αγώνες σε αυτό το επίπεδο και έχει σκοράρει συνολικά 32 πόντους. Δηλαδή, έχε 3,2 μέσο όρο. Το ρεκόρ του στην Γηραιά Ήπειρο είναι οι 10 πόντοι που έβαλε την πέμπτη αγωνιστική στην Μακαμπι Τελ Αβίβ και την επόμενη φορά που θα εντυπωσιάσει μάλλον δεν θα είναι παίκτης, αλλά προπονητής. 

Ο ίδιος αποκάλυψε πως «την σκέφτομαι εδώ και καιρό», αναφερόμενος στη ζωή του μετά το τέλος της αθλητικής του πορείας. «Το μόνο που θέλω είναι να μείνω στον πλανήτη του μπάσκετ, όταν ολοκληρώσω το έργο μου ως παίκτης». 

Ο Αταμάν ανυπομονεί να δει τον Χουάντσο δίπλα στον Μήτογλου - «Είναι σημαντική η επιστροφή του για τον Παναθηναϊκό»
EUROLEAGUE

11:54 - 13.12.2023

Ο Αταμάν ανυπομονεί να δει τον Χουάντσο δίπλα στον Μήτογλου - «Είναι σημαντική η επιστροφή του για τον Παναθηναϊκό»

Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή του Παναθηναϊκού για τη Γαλλία, εκεί όπου την Πέμπτη (13/12) θα αντιμετωπίσει την Βιλερμπάν για την 14η αγωνιστική της EuroLeague, o κόουτς Εργκίν Αταμάν εξήγησε τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του ενώ μίλησε και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που επιστρέφει και τον Μάριους Γκριγκόνις που ίσως αγωνιστεί...

Αρχικά, το να ασχοληθεί με την προπονητική «δεν το έβλεπα ως πιθανό ενδεχόμενο», είπε, αλλά εξήγησε πως «σιγά σιγά άρχισα να βλέπω τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση και πιστεύω ότι σίγουρα θα εμπλακώ. Θα γίνω μέλος προπονητικού επιτελείου για αρχή και μετά βλέπουμε...». 

Ο Κέμπα Ουόκερ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του επί του θέματος στο Basketnews και κατέληξε πως «θα ήταν τέλειο αν μπορούσα να βοηθήσω τους νεότερους. Έτσι βλέπω τον ρόλο μου ως προπονητής. Δεν θέλω να βγω μπροστά, αλλά να βοηθήσω τους νέους να γίνουν καλύτεροι». 

Tags: