Ο Αταμάν ανυπομονεί να δει τον Χουάντσο δίπλα στον Μήτογλου - «Είναι σημαντική η επιστροφή του για τον Παναθηναϊκό»

Ο Αταμάν ανυπομονεί να δει τον Χουάντσο δίπλα στον Μήτογλου - «Είναι σημαντική η επιστροφή του για τον Παναθηναϊκό»

Ηλίας Λαλιώτης 11:54 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 13.12.2023

Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή του Παναθηναϊκού για τη Γαλλία, εκεί όπου την Πέμπτη (13/12) θα αντιμετωπίσει την Βιλερμπάν για την 14η αγωνιστική της EuroLeague, o κόουτς Εργκίν Αταμάν εξήγησε τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του ενώ μίλησε και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που επιστρέφει και τον Μάριους Γκριγκόνις που ίσως αγωνιστεί...

Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες του Παναθηναϊκού στην EuroLeague, ο κόουτς Εργκίν Αταμάν έχει αυξημένες απαιτήσεις εν όψει του ματς της Πέμπτης (13/12) κόντρα στην Βιλερμπάν για την 14η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Ο Τούρκος κόουτς, λίγο πριν μπει η αποστολή της ομάδας του στο αεροπλάνο με προορισμό το Λυών της Γαλλίας, εξήγησε τις παγίδες που μπορεί να κρύβει η αναμέτρηση. «Αυτή είναι η Euroleague. Κάποιες φορές θα βρεις σερί νικών και κάποιες άλλες θα υποστείς διαδοχικές ήττες. Οπότε, δεν κοιτάμε το τι συνέβη στα τελευταία παιχνίδια. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός», είπε για αρχή και πρόσθεσε πως «τώρα έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι σε αυτή τη διοργάνωση. Ίσως η Βιλερμπάν να μην είναι σε μία καλή βαθμολογική θέση, αλλά είναι επικίνδυνη ομάδα. Εκτός από το τελευταίο ματς με τη Βαλένθια, στους προηγούμενος αγώνες ηττήθηκαν στην τελευταία κατοχή. Θα είναι δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, διότι θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες».

Ένα βασικό στοιχείο που θέλει να δει ο Αταμάν από τους παίκτες του, αφορά στην αγωνιστική διαχείριση του παιχνιδιού όταν δέχονται πιέσεις. «Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο πως τελειώνουμε τους αγώνες. Σε πολλούς χάσαμε στα τελευταία λεπτά, οπότε αυτή τη φορά οφείλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Σίγουρα πρέπει να παίξουμε καλά αμυντικά, γιατί επιθετικά έχουμε την ποιότητα να ανταποκριθούμε στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε δυναμικοί στην άμυνα και προσεκτικοί σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός», σημείωσε. 

Όσον αφορά στην επιστροφή του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στην αγωνιστική δράση έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, ο Αταμάν δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφει ο Χουάντσο και να μπει στον ρυθμό δίπλα στον Μήτογλου και Χουάντσο, αλλά και τον Μαντζούκα που μας δίνει σημαντικές βοήθειες σε αρκετά παιχνίδια. Θεωρώ πως ο Χουάντσο θα μας βοηθήσει σημαντικά, καθώς είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης. Δεν έχει αγωνιστεί δύο μήνες, όμως πιστεύω ότι είναι έτοιμος να μας βοηθήσει».

Τα αδέλφια Μήτογλου και η συνάντηση του Παναθηναϊκού με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (vid)
EUROLEAGUE

11:10 - 13.12.2023

Τα αδέλφια Μήτογλου και η συνάντηση του Παναθηναϊκού με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (vid)

Οι παίκτες του μπασκετικού Παναθηναϊκού συναντήθηκαν με τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ στο αεροδρόμιο πριν τις πτήσεις τους για Γαλλία και Ολλανδία, αντίστοιχα. Τα αδέρφια Μήτογλου «υποκίνησαν» την συνάντηση, κι έκατσαν μαζί με τους Ματίας Λεσόρ και παίκτες της Ένωσης λίγο πριν την αναχώρηση.

Σημαντική θα είναι και η παρουσία του Μάριους Γκριγκόνις, αν και εφόσον καταφέρει να αγωνιστεί, καθώς «τις τελευταίες τρεις-τέσσερις ημέρες, δεν έχει προπονητή», σημείωσε ο προπονητής του και ο λόγος ήταν οι ενοχλήσεις που ένοιωσε στον αχίλλειο. Όπως όπως εξήγησε ο Αταμάν «θα προσπαθήσει να μπει στο γήπεδο σήμερα στη Γαλλία. Ελπίζουμε να μπορέσει να αγωνιστεί, γιατί σίγουρα χρειαζόμαστε την ποιότητα του, καθώς σε αυτή τη θέση δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές».