Η... σειρά του Μιλουτίνοφ - Δεύτερος «ερυθρόλευκος» MVP σε τέσσερις αγωνιστικές στη EuroLeague

Νίκολα Μιλουτίνοφ

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Η... σειρά του Μιλουτίνοφ - Δεύτερος «ερυθρόλευκος» MVP σε τέσσερις αγωνιστικές στη EuroLeague

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:39 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:41 - 21.10.2023

Ο Άλεκ Πίτερς ήταν ο MVP της πρώτης αγωνιστικής της EuroLeague κι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος της τέταρτης. Ήδη λοιπόν, δύο παίκτες του Ολυμπιακού έχουν κατακτήσει ατομικές διακρίσεις, ενώ δύο άλλοι -ο Τόμας Ουόκαπ και ο Σάσα Βεζένκοφ- είχαν βραβευθεί πέρσι στο σύνολο της σεζόν.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε άξιους συμπαραστάτες στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Παρτίζαν. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν καταπληκτικός, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος καταλυτικός και γενικά όλοι συνεργάστηκαν αρμονικά για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και τελικά να νικήσουν στην παράταση. Ο Σέρβος όμως, ήταν ο πολυτιμότερος όλων και μάλιστα αναδείχθηκε MVP όλη της τέταρτης αγωνιστικής στην EuroLeague

O 29χρονος σέντερ σε 25'25'' χρόνο συμμετοχής είχε 16 πόντους πηγαίνοντας 14 φορές στη γραμμή των ελευθέρων βολών και ευστοχώντας σε όλες εκτός από δύο (12/14). Σχεδόν μόνιμα κάθε φορά που έπιανε τη μπάλα του έκαναν φάουλ, γι' αυτό και είχε μόλις 2/4 δίποντα, ενώ στη στατιστική του πρόσθεσε επτά ριμπάουντ, δύο ασίστ και συνολικά συνέλεξε 30 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Κάπως έτσι προέκυψε και η ατομική του διάκριση από την EuroLeague.

Το εντυπωσιακό είναι πως ήδη δύο παίκτες του Γιώργος Μπαρτζώκα και του Ολυμπιακού έχουν λάβει το βραβείο του MVP παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στην αρχή. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 2/4 διακρίσεις, καθώς στην πρεμιέρα ο Άλεκ Πίτερς είχε τιμηθεί από τη διοργάνωση ως ο κορυφαίος και τώρα ο Μιλουτίνοφ του κάνει παρέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη σεζόν, σε μία χρονιά που ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος στην κανονική διάρκεια -παίζοντας κατά κοινή ομολογία μακράν του δευτέρου το καλύτερο μπάσκετ- είδε συνολικά δύο παίκτες του να βραβεύονται. Τον Σάσα Βεζένκοφ, που ήταν και ο... γενικός MVP ολόκληρης της κανονικής διάρκειας και για πέντε αγωνιστικές έλαβε τη διάκριση (πέραν από τις μηνιαίες παρουσίες του στη λίστα με το Νο 1 της διοργάνωσης), αλλά και ο Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της 32ης αγωνιστική. 

Πρόβλημα με Νέντοβιτς στον Ερυθρό Αστέρα λίγο πριν το μέγα ντέρμπι με την Παρτίζαν (vid)
EUROLEAGUE

12:19 - 21.10.2023

Πρόβλημα με Νέντοβιτς στον Ερυθρό Αστέρα λίγο πριν το μέγα ντέρμπι με την Παρτίζαν (vid)

Το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι των δύο σέρβικων ομάδων της EuroLeague προβλέπει την κοινή παρουσία της Παρτίζαν και του Ερυθρού Αστέρα στην Stark Arena του Βελιγραδίου. Η «αιώνια» κόντρα έρχεται στο πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής (26/10) και οι «ερυθρόλευκοι» το πιθανότερο είναι ότι θα παίξουν χωρίς τον περσινό εκτελεστή της Παρτίζαν, Νεμάνια Νέντοβιτς.

Φέτος, μπορεί κανένας από τους παίκτες των «ερυθρολεύκων» να μην κατακτήσει πέντε φορές το βραβείο, όπως έκανε ο Βούλγαρος φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς πλέον, αλλά ήδη, κι ενώ υπάρχει μεγάλη διαδρομή μπροστά, ισοφάρισαν στην ποσότητα των προσώπων που πρωταγωνίστησαν. Και το πιθανότερο είναι στη συνέχεια να ξεπεράσουν το όριο αυτό...