Τρινκιέρι: «Κάθε ημέρα ανάβω ένα κερί για τον αγώνα με τη Μονακό»!

Τρινκιέρι: «Κάθε ημέρα ανάβω ένα κερί για τον αγώνα με τη Μονακό»!

Γιάννης Πάλλας 17:39 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 03.04.2024

Η εντυπωσιακή δήλωση του Αντρέα Τρινκιέρι για τον αγώνα της Ζάλγκιρις την Πέμπτη (4/4, 20:00) στο προγκιπάτο με τη Μονακό

Μ’ ένα κερί στην... εκκλησία προετοίμασε την Ζάλγκιρις ο Αντρέα Τρινκιέρι, όπως υποστήριξε για τον αγώνα της Πέμπτης (4/4, 20:00) με την Μονακό στο πριγκιπάτο για την 33η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ιταλός τεχνικός με αυτό το σχήμα λόγου θέλησε να καταδείξει τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας του αγώνα, αλλά και τον σεβασμό που έχει για τον αντίπαλο.

«Πώς θα προετοιμαστώ για το παιχνίδι με τη Μονακό; Πήγαινα κάθε μέρα στην εκκλησία αυτή την εβδομάδα και άναβα κεριά, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσω αυτούς τους παίκτες» ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή της λιθουανικής ομάδας εν όψει της αναμέτρησης με τη Μονακό.

«Σε ότι αφορά την τακτική που ακολουθείς, υπάρχει πάντα ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσεις. Αν μετακινήσεις τους παίκτες σου εστιάζοντας σε κάποιον που θέλεις να περιορίσεις, υπάρχουν άλλοι παίκτες που μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Γι’ αυτό θέλει να έχεις ένα ισορροπημένο πλάνο σε ότι αφορά την τακτική σου» συνέχισε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Όσον αφορά τον περιορισμό του Μάικ Τζέιμς, ο προπονητής της Ζάλγκιρις, σχολίασε: «Μιλάμε, κατά τη γνώμη μου, για τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη. Όλο το πακέτο αγωνιστικά που διαθέτει ο Μάικ μέσα στο παρκέ θεωρώ πως είναι το καλύτερο. Το έχω πει και παλιότερα. Όχι μόνο επειδή τώρα έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague. Είναι και επίτευγμα γι' αυτόν που υπογραμμίζει τη σπουδαία καριέρα του, αλλά δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Ξέρω πόσο καλός είναι».

Και πρόσθεσε: «Όταν λέω ότι ο Τζέιμς διαθέτει όλο το πακέτο, εννοώ ότι μπορεί να πασάρει, μπορεί να σκοράρει, μπορεί να τελειώσει τη φάση, μπορεί να σκοράρει από την περιφέρεια. Δεν πιστεύω ότι με μία προσωπική άμυνα μπορεί να τον σταματήσει κάποιος. Μπορεί να έχει μια καλή, μπορεί να έχει όμως και μια κακή μέρα.

Έχεις πάντως συνολικά να αντιμετωπίσεις μια ομάδα, που διαθέτει ακόμη τον Οκόσμπο, τον Λόιντ, τον Μπράουν, τον Μπλόσομγκειμ, τον Μοτιεγιούνας και τον Ντιάλο. Είναι μια ομάδα του φάιναλ φορ. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να παίζεις απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα. Είμαι περισσότερες από δυο δεκαετίες σ’ αυτή τη δουλειά και γνωρίζω καλά».