Πίτερς και Κάνααν ανάμεσα στους πιο αποδοτικούς σκόρερ του 2024!

Κάνααν - Πίτερς

i

© Intime

Πίτερς και Κάνααν ανάμεσα στους πιο αποδοτικούς σκόρερ του 2024!

Οι Πίτερς και Κάνααν έχουν ξεχωρίσει το 2024, με τους δύο «μπόμπερ» του Ολυμπιακού να είναι ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ ανά κατοχή σε ολόκληρη την Euroleague!

Η EuroLeague επιστρέφει αυτή την εβδομάδα καθώς η τελική ευθεία προς τα πλέι οφ ξεκινά, με οκτώ αγωνιστικές που θα διεξαχθούν τις επόμενες επτά εβδομάδες. Τι καλύτερο λοιπόν από το να δούμε τους πιο αποδοτικούς σκόρερ του 2024;

Πρόκειται για τους παίκτες με τους περισσότερους πόντους ανά κατοχή (points per possession ή PPP), λίστα στην οποία ξεχωρίζουν δύο παίκτες του Ολυμπιακού που από την αρχή της σεζόν έχουν δείξει τα… δόντια τους. Ο λόγος για τους Άλεκ Πίτερς και Αϊζάια Κάνααν.

Οι δύο «μπόμπερ» του Ολυμπιακού έχουν την δεύτερη και 10η θέση της λίστας, με τον Άλεκ Πίτερς να μετράει 1.33 πόντους ανά κατοχή και τον Αϊζάια Κάνααν 1.20. Ο Πίτερς μάλιστα είναι μια ανάσα από την κορυφή και τον Ντζάναν Μούσα των 1.34 πόντων ανά κατοχή.

Αν το δούμε βέβαια στην… μεγάλη εικόνα και σε όλη τη σεζόν μέχρι στιγμής, ο Άλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού προηγείται με 1.32 πόντους κατά μέσο όρο ανά κατοχή. Αλλά, όπως είπαμε, μιλάμε για το 2024 εδώ.

«Ευστοχώντας στο 57% των προσπαθειών του για τρίποντο με «catch-and-shoot» έχει υπερδιπλασιάσει τον μέσο όρο του από την περσινή σεζόν άδραξε την ευκαιρία του να λάμψει φέτος», αναφέρει για τον Άλεκ Πίτερς η Euroleague και προσθέτει:

«Η ικανότητά του στο σουτ είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα του μπόρεσε να ανέβει στην βαθμολογία και τόσο αυτός όσο και ο Αϊζάια Κάνααν -ένας άλλος παίκτης που έχει διπλασιάσει τον μέσο όρο του από την περασμένη σεζόν στον Πειραιά- έχουν συμβάλει ώστε ο Ολυμπιακός να έχει πιθανότητες για μία από τις πολυπόθητες θέσεις πάνω από τη ζώνη των Play, εάν μπορούν να παραμείνουν καυτοί».

Πέραν του πρώτου, Ντζάναν Μούσα, ανάμεσα στον δεύτερο Πίτερς και τον δέκατο Κάνααν υπάρχουν κατά φθίνουσα σειρά οι Βέσελι, Μπιρούτις, Κόλσον, Μότλεϊ, Ιμπάκα, Έβανς και Γκιεντράιτις.

Αναλυτικά η λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ ανά κατοχή το 2024:

Τολιόπουλος: Έχει θέση σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό; – Το καλό και το… κακό σενάριο
ΜΠΑΣΚΕΤ

19:14 - 27.02.2024

Τολιόπουλος: Έχει θέση σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό; – Το καλό και το… κακό σενάριο

Ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα και το ερώτημα που εκφράζουν πολλοί είναι το εάν μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Το Sportal παραθέτει τα... σενάρια σχετικά με τον παίκτη του Άρη.