Ανακοίνωση της Euroleague για Αταμάν και Παναθηναϊκό: «Παραπλανητικές δηλώσεις που δε θα πετύχουν τον στόχο τους»
i

© Euroleague Basketball

Ανακοίνωση της Euroleague για Αταμάν και Παναθηναϊκό: «Παραπλανητικές δηλώσεις που δε θα πετύχουν τον στόχο τους»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:17 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 25.04.2024

Ανακοίνωση εξέδωσε η Euroleague βάζοντας στο επίκεντρο τον Εργκίν Αταμάν και συνολικά τον Παναθηναϊκό για τις δηλώσεις που έκαναν μετά το Game 1 και την ήττα των «πρασίνων» από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μετά την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Παναθηναϊκού και τις δηλώσεις του κόουτς Εργκίν Αταμάν μετά το πρώτο παιχνίδι των Playoffs κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Euroleague αποφάσισε όχι μόνο να απαντήσει, αλλά να ενημερώσει πως έχει ήδη ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία.

Αρχικά, η διοργανώτρια αρχή με επίσημη ανακοίνωσή της δήλωσε πως «η EuroLeague θα ήθελε να εκφράσει την απογοήτευσή της για τις δημόσιες τοποθετήσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, αλλά και του συλλόγου», όπως επίσης «και για διάφορα γεγονότα που ακολούθησαν το Game 1 της EuroLeague που έγινε στην Αθήνα, την Τρίτη 24 Απριλίου».

Αναλυτικότερα, η Euroleague εξέφρασε την άποψή της πως «τέτοιες ενέργειες και δηλώσεις έρχονται σε πλήρη αντίφαση με την κοινή δήλωση που έγινε στις 15 Απριλίου 2024, από την Euroleague Basketball, το Συμβούλιο Επικεφαλής Προπονητών της EuroLeague, την Ένωση Παικτών της EuroLeague και την Ένωση Αξιωματούχων Μπάσκετ της Euroleague», θυμίζοντας την έκκληση για... ψυχραιμία όλων των ομάδων προς τις αποφάσεις των διαιτητών.  

«Οι δηλώσεις του κόουτς Αταμάν είναι σκόπιμα παραπλανητικές και εσφαλμένες» συνεχίζει αναφέροντας η ανακοίνωση και «δίνουν ανακριβή ανάλυση του παιχνιδιού και ενός προσεκτικά επιλεγμένου αριθμού φάσεων, προσπαθώντας να αμφισβητήσει το έργο και την ακεραιότητα των διαιτητών και να ασκήσει επιπλέον πίεση σε αυτούς και στη διοργάνωση γενικότερα».

Εν κατακλείδι, η Euroleague Basketball αναφέρει πως «αυτές οι δηλώσεις δεν παρουσιάστηκαν στους υπεύθυνους της διοργάνωσης μέσω των επίσημων καναλιών επικοινωνίας, που είναι πάντα ανοιχτά στον προπονητή Αταμάν, τον σύλλογό του, όπως σε κάθε προπονητή και κάθε ομάδα της διοργάνωσης. Τέτοια συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από την Euroleague Basketball. Ήδη έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες».

Τρομερό: Ο έξαλλος Εργκίν Αταμάν ανέλυσε στην κάμερα τις διαιτητικές αποφάσεις: «Ελάτε να σας δείξω...»
EUROLEAGUE

18:39 - 24.04.2024

Τρομερό: Ο έξαλλος Εργκίν Αταμάν ανέλυσε στην κάμερα τις διαιτητικές αποφάσεις: «Ελάτε να σας δείξω...»

Ο Εργκίν Αταμάν έδειξε στα media όλες τις σημαντικές φάσεις του Game 1 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, τις οποίες θεωρεί καθοριστικές για την ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR.

Επίσης, υπάρχει και αναφορά στα «άλλα γεγονότα», υπογραμμίζοντας πως ο Αταμάν δεν μίλησε -όπως ήταν υποχρεωμένος- στους ισραηλινούς δημοσιογράφους, αναφέροντας πως «εμπόδισε να ασκήσουν τα καθήκοντά τους» και πως «ο σεβασμός της Euroleague Basketball προς την οργάνωση, την κοινότητα και την κληρονομιά του Παναθηναϊκού είναι αδιαμφισβήτητος και ίσος με τον σεβασμό που δίνεται σε όλους τους άλλους συλλόγους της διοργάνωσης. Τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τον πρώτο αγώβα των Playoffs της EuroLeague είναι αντίθετα με τις αρχές του σεβασμού μεταξύ των συλλόγων, προς τη διοργάνωση που διαχειρίζονται όλοι και τις αξίες που στοχεύει να προωθήσει η διοργάνωση. Η Euroleague Basketball ενθαρρύνει τον προπονητή Αταμάν, τον Παναθηναϊκό και όλους τους άλλους συλλόγους να αποφύγουν παρόμοιες δηλώσεις και συμπεριφορές σε μελλοντικούς αγώνες και να προωθήσουν τις αξίες που αντιπροσωπεύει η διοργάνωση της EuroLeague, δημιουργώντας θετική ατμόσφαιρα γύρω από τους αγώνες και γιορτάζοντας την απίστευτη προσπάθεια και την πλούσια δράση».

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των playoffs

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!