To μεγάλο ρεκόρ του Κέβιν Πάντερ - Έχει βάλει ήδη 68 διαδοχικές ελεύθερες βολές και συνεχίζει...

Κέβιν Πάντερ

i

© 2023 EuroLeague Basketball

To μεγάλο ρεκόρ του Κέβιν Πάντερ - Έχει βάλει ήδη 68 διαδοχικές ελεύθερες βολές και συνεχίζει...

Γιώργος Γαβριλάκης 10:37 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 13.10.2023

Ο Αμερικανός σταρ της Παρτίζαν, ο Κέβιν Πάντερ, με τις 5/5 ελεύθερες βολές στη νίκη επί της Βιλεμπάν έφθασε τις 68 συνεχόμενες εύστοχες προσπάθειες στο επίπεδο της EuroLeague και ποτέ κανένας στην ιστορία της διοργάνωσης δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο!

Πριν ξεκινήσει η φετινή δράση της EuroLeague, o Kέβιν Πάντερ, πέραν από όλα τα κατορθώματά του στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και πέραν του ηγετικού ρόλου που κατέχει στην Παρτίζαν, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο εύστοχους παίκτες στις ελεύθερες βολές σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά και στο βάθος της ιστορίας. Μάλιστα, αυτό του το χάρισμα και η ευστοχία του από το συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου, τον έχει μετατρέψει στον απόλυτο ρέκορντμαν της διοργάνωσης

Η περασμένη σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Αμερικανό και την ομάδα του με έναν αποκλεισμό από το Final Four (στην επεισοδιακή σειρά με την Ρεάλ Μαδρίτης), αλλά ο Πάντερ είχε δημιουργήσει το έδαφος για μία μοναδική επίδοση. Σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς αστόχησε μόλις σε 12 ελεύθερες βολές και συνολικά είχε 132/144. Σε αυτό το επίπεδο κινείται κάθε χρονιά από το 2019 όταν πρωτοεμφανίστηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον Ολυμπιακό τότε, μέχρι και σήμερα. 

Στο σύνολο όλης αυτής του της πορείας σουτάρει με ποσοστό 89,4% και έχει συνολικά 305 εύστοχες σε σύνολο 341 προσπαθειών. Φέτος, έχει ξεκινήσει με 7/7 στα πρώτα δύο ματς. Έβαλε ένα ζευγάρι στην ήττα από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και στο βράδυ της Πέμπτης στο Astroballe της Λυών και στη νίκη των Σέρβων επί της Βιλερμπάν είχε 5/5

Το εντυπωσιακό είναι πως η περσινή του πορεία είχε ολοκληρωθεί με 61 εύστοχες διαδοχικές προσπάθειες και πλέον έχει καταγράψει την εντυπωσιακή επίδοση που αντικατοπτρίζεται στο 68/68! 

Κάτι ανάλογο δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς στην ιστορία της EuroLeague και ο Πάντερ έχει την ευκαιρία να το αναβαθμίσει, να το βελτιώσει και να δημιουργήσει ένα ρεκόρ που θα... πιάσει αράχνες και θα μείνει για πολλά χρόνια αλώβητο. 

O Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, χωρίς τους Σίκμα, Γκος και ΜακΚίσικ
EUROLEAGUE

09:36 - 13.10.2023

O Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, χωρίς τους Σίκμα, Γκος και ΜακΚίσικ

Μετά τη σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα της EuroLeague στην έδρα του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο... σπίτι του και το βράδυ της Παρασκευής (13/10, 21:15, Nova Sports 4) απέναντί του θα βρεθεί η Μπαρτσελόνα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του τους Μπραζντέικις και Φαλ, αλλά οι Σίκμα, Ουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ παραμένουν εκτός - To αποτελέσματα και το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής.

Ίσως να σημαδεύει και το μεγάλο ρεκόρ του ΝΒΑ που κρατάει από το 1993, όταν ο Μάικ Ουίλιαμς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς από τις 24 Μαρτίου μέχρι τις 9 Νοεμβρίου εκτέλεσε 97 ελεύθερες βολές και ευστόχησε σε όλες!