Το ντεμπούτο του Μίτσιτς και ο μεγάλος ανταγωνισμός στην περιφέρεια των Θάντερ (vid)
i

© photo by Minas Panagiotakis / Getty Images / Ideal Images

Το ντεμπούτο του Μίτσιτς και ο μεγάλος ανταγωνισμός στην περιφέρεια των Θάντερ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:10 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 13.10.2023

O Βασίλιε Μίτσιτς στα 29 του χρόνια ετοιμάζεται για την rookie σεζόν του στο ΝΒΑ και στην πρώτη του εμφάνιση έδειξε στους Θάντερ μέρος των δυνατοτήτων του. Είχε 7 πόντους σε 17 λεπτά στην ήττα από τους Πίστονς και θα χρειαστεί να πιέσει περισσότερο για να βρει μεγάλο ρόλο σε μία περιφέρεια των Θάντερ γεμάτη ταλέντο και προσόντα.

Δύο από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των τελευταίων ετών στο επίπεδο της EuroLeague, το καλοκαίρι ακολούθησαν μία κοινή πορεία και τα δεδομένα τους έχουν πολλά κοινά σημεία επαφής. 

Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Βασίλιε Μίτσιτς, αφού πρώτα εξελίχθηκαν σε δύο ασταμάτητες «μηχανές» στη Γηραιά Ήπειρο, πήραν ατομικές διακρίσεις (και συλλογικές), αναβάθμισαν το παιχνίδι τους, προσφάτως επέλεξαν να κάνουν το... άλμα στο ΝΒΑ. 

Κι ενώ ο Βούλγαρος, τέως φόργουορντ του Ολυμπιακού, έχει παραθέσει στο κοινό και στους Σακραμέντο Κινγκς δύο δείγματα γραφής, ένα στο preseason game με τους Τορόντο Ράπτορς κι άλλο ένα κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς, ο Σέρβος δις πρωταθλητής Ευρώπης με τη Αναντολού Εφές (2022, 2021) μπήκε για πρώτη φορά στο παρκέ για έναν αγώνα -έστω φιλικό- φορώντας την εμφάνιση με τα χρώματα και το λογότυπο των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Η ομάδα του ηττήθηκε από τους Ντιτρόιτ Πίστονς με 125-128 και ο Μίτσιτς έμεινε ενεργός στο παρκέ για 17'09''. Ήρθε από τον πάγκο για να αντικαταστήσει την πολύ ποιοτική περιφερειακή γραμμή των Θάντερ (αποτελούμενη από τους Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ, Τζος Γκίντι και Λου Ντορτ) και έδειξε πως έχει βρει μέρος του ρυθμού του παιχνιδιού. Δεν έκανε πάταγο, αλλά έδωσε 7 πόντους με 2/6 τρίποντα στην ομάδα του, ενώ εμπλούτισε τη στατιστική του με 3 ασίστ και 1 κλέψιμο.  

Όπως και ο Σάσα Βεζένκοφ, έτσι και ο 29χρονος Σέρβος θα πρέπει να κερδίσει με τον προσωπικό του αγώνα τον χρόνο συμμετοχής. Και οι δύο ανήκουν σε ομάδες με βλέψεις και μπόλικο ταλέντο. Και στις θέσεις που αγωνίζονται οι δύο ευρωπαίοι και γενικότερα. 

Ειδικά ο Μίτσιτς, πέραν τον βασικών γκαρντ έχει να ανταγωνιστεί και δύο νεαρούς και ανερχόμενους με καταπληκτικό μακρινό σουτ που -όπως και αυτός- θα έρχονται από τον πάγκο. Ο ένας είναι ο Αϊζέια Τζο, ο οποίος κόντρα στους Πίστονς είχε 10 πόντους με 2/5 τρίποντα, αλλά και ο Τρε Μαν, ο οποίος δεν αγωνίστηκε αυτή τη φορά. 

Ο Μπέικον πάτησε το παρκέ του ΝΒΑ
NBA

09:00 - 13.10.2023

Ο Μπέικον πάτησε το παρκέ του ΝΒΑ

Με τον Ντουέιν Μπέικον στη σύνθεσή της και με μία αναμενόμενη ήττα (135-103) στο Μπρούκλιν από τους Νετς ξεκίνησε την περιοδεία της στις ΗΠΑ η Μακάμπι Ραανανά - Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού που αναζητά συμβόλαιο στο ΝΒΑ είχε 17 πόντους, ενώ για τους νικητές ο Μάικαλ Μπρίτζες έβαλε 6 τρίποντα και σταμάτησε στους 23 πόντους.

Εκτός για τους Θάντερ ήταν και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος είναι τραυματίας και γενικά έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από πέρσι με προβλήματα στο πόδι και τώρα στον ώμο του.