Οι ελεύθεροι προπονητές που σφετερίζονται τη θέση του Ιτούδη στην Φενέρμπαχτσε

Οι ελεύθεροι προπονητές που σφετερίζονται τη θέση του Ιτούδη στην Φενέρμπαχτσε

Γιώργος Γαβριλάκης 14:33 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:40 - 13.12.2023

Απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της Φενέρμπαχτσε για να ολοκληρωθεί το τέλος της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Ιτούδη και στο... κάδρο για την αντικατάστασή του μπαίνει κυρίως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Στη λίστα βρίσκεται ο Αντρέα Τρινκιέρι και ο Σέρτζιο Σκαριόλο, ενώ η ομοσπονδία της Γερμανίας έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της για τον Γκόρντον Χέρμπερτ.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση της Φενέρμπαχτσε να διακόψει τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Ιτούδη, που απομένει να ανακοινωθεί και τυπικά από τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης, το όνομα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τοποθετήθηκε ως το πρώτο στη λίστα που έχει διαμορφωθεί. Δεν είναι βέβαια και το μόνο που σκέφτονται οι Τούρκοι, καθώς θέλουν άμεσα να βρουν νέο τεχνικό για να συνεχίσουν την φιλόδοξη πορεία τους στην EuroLeague, που έχει ξεκινήσει υποτονικά και με αμφιβολίες. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο βασικός -αλλά όχι ο μόνος- λόγος, που αποδεσμεύεται ο 53χρονος Έλληνας κόουτς. 

Πέραν από το «Σάρας», ο οποίος το καλοκαίρι αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα λόγω περικοπών, η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε έχει εστιάσει και στην περίπτωση του Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, στο ξεκίνημα της σεζόν απολύθηκε από τη Βίρτους Μπολόνια και από τότε παραμένει άνεργος, άρα και διαθέσιμος σε όσους ψάχνουν αντικαταστάτη του παλιού προπονητή τους. 

Αυτοί οι δύο φαίνεται πως αποτελούν τις προτεραιότητες, ενώ μοιραία στη λίστα τοποθετείται -όπως παραδοσιακά μετά από κάθε απόλυση προπονητή επιπέδου EuroLeague- και ο συμπατριώτης του Σκαριόλο και τέως προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Αντρέα Τρινκιέρι

O Kέμπα Ουόκερ σκέφτεται ήδη το επόμενο βήμα: «Θέλω να γίνω κόουτς και να βοηθήσω τους νέους»
EUROLEAGUE

13:36 - 13.12.2023

O Kέμπα Ουόκερ σκέφτεται ήδη το επόμενο βήμα: «Θέλω να γίνω κόουτς και να βοηθήσω τους νέους»

Στην Ευρώπη ήρθε για την εμπειρία και ξέροντας -κατά κάποιον τρόπο- πως δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην EuroLeague, όπως έκανε στο ΝΒΑ για σχεδόν δώδεκα χρόνια. Ο Κέμπα Ουόκερ συνεχίζει να αγωνίζεται με τη Μονακό, αλλά χωρίς... λάμψη και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θέλει στο άμεσο μέλλον «να ασχοληθώ με την προπονητική».

Θεωρητικά, θα μπορούσε να επηρεάσει την διαδοχή Ιτουδη και ο Γκόρντον Χέρμπερτ. Ο Καναδός τεχνικός όμως, ο οποίος κατέκτησε με την εθνική ομάδα της Γερμανίας το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, την τελευταία φορά που σκέφτηκε να αναλάβει σύλλογο, το έκανε για την Βιλερμπάν, πριν αυτή επιλέξει τον Τζιανμάρκο Ποτζέκο. Και πιθανότατα θα την είχε αναλάβει αν η ομοσπονδία της Γερμανίας του το είχε επιτρέψει. Τα «Πάντσερ» όμως, έχουν απαιτήσει από τον Χέρμπερτ προσήλωση μόνο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ο Καναδός έχει αποδεχθεί αυτή τους την απαίτηση.