Έχασαν οριστικά το τούρκικο διαβατήριο ο Λάρκιν της Εφές και ο Ουίλμπεκιν της Φενέρμπαχτσε

Σέιν Λάρκιν

i

© FIBA

Έχασαν οριστικά το τούρκικο διαβατήριο ο Λάρκιν της Εφές και ο Ουίλμπεκιν της Φενέρμπαχτσε

Γιώργος Γαβριλάκης 13:52 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 02.10.2023

Πλέον, ο Σέιν Λάρκιν της Αναντολού Εφές και ο Σκότι Ουίλμπεκιν της Φενέρμπαχτσε δεν θα παίζουν ως τούρκοι στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η έφεση που είχαν ασκήσει απορρίφθηκε και τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό 5 αγωνιστικών και απώλεια του διαβατηρίου - Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει την πορεία τους στην Euroleague, καθώς εκεί δεν υπάρχει περιορισμών στους ξένους.

Το γεγονός ότι αποφάσισαν, ο καθένας για τους λόγους του, να μην ενταχθούν στην εθνική ομάδα και να μην βοηθήσουν στην προσπάθειά της στο Προολυμπιακό τουρνουά (που τελικά ήταν αποτυχημένη) είχε δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στον Σέιν Λάρκιν, τον Σκότι Ουίλμπεκιν και την Ομοσπονδία της Τουρκίας, αλλά και του ομοσπονδιακού τεχνικού Εργκίν Αταμάν

Στα τέλη του Αυγούστου τους είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 90.000 τούρκικων λιρών και αποκλεισμό σε πέντε αγώνες του εθνικού πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα σκοπός της Ομοσπονδίας ήταν να πάψουν να αγωνίζονται ως Τούρκοι και να... ξαναγίνουν Αμερικάνοι. 

Όλα τα παραπάνω επιβλήθηκαν οριστικά και στον Λάρκιν, ο οποίος αγωνίζεται στην Αναντολού Εφές και στον Ουίλμπερκιν της Φενέρμπαχτσε. Διότι, είχαν κάνει έφεση έπειτα από την αρχική απόφαση, αλλά αυτή τελικά απορρίφθηκε, οπότε θα εκτίσουν την τιμωρία των αγώνων, θα πληρώσουν τα λεφτά που οφείλουν και ακολούθως θα παραδώσουν και τα διαβατήριά τους. 

Η Stark Arena του Βελιγραδίου πότε θα είναι ασπρόμαυρη και πότε ερυθρόλευκη - Σίγουρα όμως θα είναι πάντα γεμάτη!
EUROLEAGUE

13:07 - 02.10.2023

Η Stark Arena του Βελιγραδίου πότε θα είναι ασπρόμαυρη και πότε ερυθρόλευκη - Σίγουρα όμως θα είναι πάντα γεμάτη!

Η Παρτίζαν ανακοίνωσε sold out και ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων διαρκείας. Το ίδιο και ο Ερυθρός Αστέρας, που εκτός όλων των άλλων θέλει να σπάσει το ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος με 24.232 οπαδούς στις κερκίδες από τον Μάρτιο του 2014. Την Πέμπτη (5/10) φιλοξενεί στη Stark Arena τη Βιλερμπάν, για την πρεμιέρα της EuroLeague και όλοι οι... καλοί χωράνε.

Η όλη εξέλιξη επιβαρύνει τις ομάδες τους, καθώς πλέον θα εμφανίζονται ως ξένοι στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, εκεί όπου υπάρχει συγκεκριμένος περιορισμός, αλλά κάτι τέτοιο δεν δημιουργεί πρόβλημα στις υποχρεώσεις τους στην EuroLeague -εκεί που μπορούν οι σύλλογοι να χρησιμοποιούν όσους ξένους θέλουν, απ' όπου κι αν κατάγονται.