Η Stark Arena του Βελιγραδίου πότε θα είναι ασπρόμαυρη και πότε ερυθρόλευκη - Σίγουρα όμως θα είναι πάντα γεμάτη!

Η Stark Arena του Βελιγραδίου πότε θα είναι ασπρόμαυρη και πότε ερυθρόλευκη - Σίγουρα όμως θα είναι πάντα γεμάτη!

Γιώργος Γαβριλάκης 13:07 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 02.10.2023

Η Παρτίζαν ανακοίνωσε sold out και ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων διαρκείας. Το ίδιο και ο Ερυθρός Αστέρας, που εκτός όλων των άλλων θέλει να σπάσει το ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος με 24.232 οπαδούς στις κερκίδες από τον Μάρτιο του 2014. Την Πέμπτη (5/10) φιλοξενεί στη Stark Arena τη Βιλερμπάν, για την πρεμιέρα της EuroLeague και όλοι οι... καλοί χωράνε.

Αν και πολλά είναι αυτά που χωρίσουν την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα, υπάρχει όμως και ένα κοινό σημείο αναφοράς. Η έδρα! Το 2019 και οι δύο σύλλογοι αποχαιρέτησαν τις μνήμες που είχαν δημιουργήσει στην ιστορική Hala Pionir του Βελιγραδίου και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα -χωρίζοντας βέβαια τα... τσανάκια τους, δηλαδή τις ώρες προπόνησης, τα αποδυτήρια και τις λοιπές εγκαταστάσεις- της Stark Arena. Ένα γήπεδο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2004 και δημιούργησε πιο ικανό περιβάλλον και πιο υπερσύγχρονο για να φιλοξενήσει τους δύο κορυφαίους συλλόγους της χώρας και κυρίως τους χιλιάδες οπαδούς τους. 

Κι ενώ η Παρτίζαν ανακοίνωσε πως έκανε ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων διαρκείας, ακολούθησαν και τα εξαντλημένα... μαγικά χαρτάκια που είχε διαθέσιμα και ο Ερυθρός Αστέρας. Μάλιστα, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πέρα από τις αγωνιστικές φιλοδοξίες που φθάνουν μέχρι το Final Four της EuroLeague, έχουν κι έναν ακόμα πόθο, που πλέον δεν είναι κρυφός.

Θέλουν να σπάσουν το μεγάλο ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα συλλόγων. Αυτό το ρεκόρ το... κρατάνε οι ίδιοι οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου από τις 23 Μάρτιου του 2014, όταν και είχαν κατακλίσει τις κερκίδες της Belgrade Arena (που το 2012 μετονομάστηκε σε Kombank Arena και το 2017 σε Stark Arena) με 24.232 οπαδούς που είχαν δημιουργήσει μία εξωφρενική ατμόσφαιρα σε παιχνίδι για τα προημιτελικά του EuroCup κόντρα στην ουκρανική Μπουντιβέλνικ.

Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague - Τι κρύβουν οι αναμετρήσεις της πρεμιέρας
EUROLEAGUE

09:41 - 02.10.2023

Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague - Τι κρύβουν οι αναμετρήσεις της πρεμιέρας

Σκάρτα τρία εικοσιτετράωρα απομένουν μέχρι να ενταχθεί στο πρόγραμμα της εβδομάδας ό,τι πιο λαμπερό έχει να επιδείξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η EuroLeague ξεκινά στις 5 Οκτώβρη, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί μία μέρα αργότερα τον Ολυμπιακό, αλλά η «αιώνια μάχη» δεν είναι η μόνη επίσημη... προσκεκλημένη της πρεμιέρας.

Αυτό το ματς θυμήθηκε και ο διαχειριστής των social media της ομάδας και έκανε μία ανάλογη ανάρτηση στην πλατφόρμα «X» (τέως twitter), θυμίζοντας φυσικά πως την Πέμπτη (5/10) ξεκινάει η EuroLeague και το πρόγραμμα τοποθετεί τον Ερυθρό Αστέρα ως οικοδεσπότη της Βιλερμπάν στην Stark Arena, που θα είναι σίγουρα ασφυκτικά γεμάτη. Το μόνο πρόβλημα είναι πως στις εγκαταστάσεις αυτή τη στιγμή και στα... χαρτιά περιγράφεται πως μπορούν να φιλοξενηθούν 20.000 επισκέπτες. Αλλά όλοι οι καλοί χωράνε!