Επίσημο: Παίκτης της Φενέρμπαχτσε ο Μάνταρ (pic)

Επίσημο: Παίκτης της Φενέρμπαχτσε ο Μάνταρ (pic)

Χρήστος Τσάλτας 11:06 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 12.07.2023

Η Φενέρμπαχτσε ολοκλήρωσε τη μεγάλη κίνηση με την απόκτηση του Γιαμ Μάνταρ, με τον Ισραηλινό άσο να μετακομίζει στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη για τη νέα σεζόν.

Η μεγάλη μεταγραφή του Γιαμ Μάνταρ στην Φενέρμπαχτσε είναι πλέον γεγονός. Ο Ισραηλινός γκαρντ άφησε την Παρτίζαν και το Βελιγράδι, για να μπει στη μηχανή της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών. Για την ακρίβεια, στον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του 22χρονου πλέι μέικερ υπάρχει οψιόν.

Με την κινηση αυτή τα «καναρίνια» δυναμώνουν σημαντικά στην περιφέρεια, ενόψει της νέας σεζόν, γεμίζοντας το ρόστερ τους με ποιότητα, καθώς ο Ισραηλινός άσος΄προέρχεται από εξαιρετική σεζόν σε ABA Liga και Euroleague υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πλέον θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του άλλοτε συνεργάτη του στον Παναθηναϊκό, Δημήτρη Ιτούδη.

Έπειτα από μια σεζόν στην οποία η Φενέρμπαχτσε δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο, καθώς αποκλείστηκε στα πλέι οφ της Euroleague από τον Ολυμπιακό, ενώ η πορεία της στο τουρκικό πρωτάθλημα σταμάτησε στα ημιτελικά, από την Αναντολού Εφές, του Εργκίν Αταμάν, η διοίκηση της ομάδας από την Πόλη είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ, να προσφέρει στον Δημήτρη Ιτούδη τα καλύτερα δυνατά λοπλα και εκείνος με τη σειρά του να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή. Η κίνηση απόκτησης του Μάνταρ ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με τον διεθνή άσο να παίρνει κομβικό ρόλο στο πλάνο της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 22χρονος γκαρντ αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια με τους «ασπρόμαυρους» μετρώντας 6,9 πόντους, 1,4 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ, 50,8% στα δίποντα και 51% στα τρίποντα. Διακρίνεται για την ισορροπία στο παιχνίδι του, αλλά και για το εξαιρετικό «διάβασμα», το οιποίο τον κατέστησε ένα από τα βασικά όπλα της ομάδας του Βελιγραδίου την σεζόν 2022-23.

Οι μεταγραφές αναμένεται να έχουν και συνέχεια στην Φενέρμπαχτσε, καθώς έχει γίνει το απαραίτητο «ξεσκαρτάρισμαα», με τις αποχωρήσεις των Ντέβιν Μπούκερ και Κάρσεν Έντουαρντς να... στρώνουν το έδαφος για τις επόμενες κινήσεις στη μεταγραφική αγορά.