Ολοκληρώνει την «αρπαγή» παίκτη από τον Ομπράντοβιτς ο Ιτούδης!

Δημήτρης Ιτούδης

i

© Intime

Ολοκληρώνει την «αρπαγή» παίκτη από τον Ομπράντοβιτς ο Ιτούδης!

Χρήστος Τσάλτας 09:29 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 12.07.2023

Ο Γιαμ Μάνταρ ετοιμάζεται να γίνει παίκτης της Φενέρμπαχτσε για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των επαφών με τον Ισραηλινό άσο της Παρτίζαν.

Μια πολύ σημαντική κίνηση ετοιμάζεται να ολοκληρώσει η Φενέρμπαχτσε, με τον Δημήτρη Ιτούδη να ετοιμάζεται να κάνει δικό του έναν παίκτη με potential να κάνει σπουδαία πράγματα στην Euroleague τη νέα σεζόν.

Ο Γιαμ Μάνταρ έκανε εξαιρετική σεζόν υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Παρτίζαν, καθώς αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης της διοργάνωσης για τη σεζόν 2022-23. Η περίπτωσή του ξεχώρισε, ωστόσο στο συμβόλαιό του υπήρχε buy out για όποια ομάδα ενδιαφερόταν να τον κάνει δικό του.

Οι Μπόστον Σέλτικς, αν και έχουν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ αποφάσισαν να τον αφήσουν για ακόμα μια σεζόν στην Ευρώπη και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κινήθηκε αποφασιστικά για την απόκτησή του και ετοιμάζεται να τον ντύσει στα χρώματά της. Αυτό γιατί όπως αναφέρει ο Ντονάτας Ουρμπόνας, η υπόθεση βρίσκεται στο τελικό στάδιο, με την Φενέρμπαχτσε να ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το deal.

Στο Βελιγράδι ο Ισραηλινός πλέι μέικερ αγωνίστηκε τα τελευταία 2 χρόνια υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και συνέβαλε τόσο στην εξαιρετική πορεία στην Euroleague, όπου η Παρτίζαν έφτασε μια... ανάσα από την πρόκριση στο Final 4 της διοργάνωσης, ενώ ήταν ένα από τα βασικά όπλα στην πορεία κατάκτησης του πρωταθλήματος στην ABA Liga.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 22χρονος γκαρντ αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια με τους «ασπρόμαυρους» μετρώντας 6,9 πόντους, 1,4 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ, 50,8% στα δίποντα και 51% στα τρίποντα. Διακρίνεται για την ισορροπία στο παιχνίδι του, αλλά και για το εξαιρετικό «διάβασμα», το οιποίο τον κατέστησε ένα από τα βασικά όπλα της ομάδας του Βελιγραδίου την σεζόν 2022-23.