Πάντερ για Play In στην Euroleague: «Δεν μου αρέσει, δεν θελω να παίζω τέτοια παιχνίδια»

Πάντερ για Play In στην Euroleague: «Δεν μου αρέσει, δεν θελω να παίζω τέτοια παιχνίδια»

Sportal newsroom 14:32 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:04 - 10.07.2023

Την αντίθεσή του στη διεξαγωγή αγώνων Play In στην Euroleague της ερχόμενης σεζόν εξέδρασε ο Κέβιν Πάντερ, τονίζοντας πως η λίγκα έιναι ήδη πάρα πολύ ανταγωνιστική.

Η Euroleague ανακοίνωσε πριν από 12 ημέρες ότι εισήγαγε μια νέα μορφή διοργάνωσης, το play-in, όπως στο NBA. Μέχρι στιγμής, οι ομάδες από την πρώτη έως την όγδοη θέση της βαθμολογίας έχουν προκριθεί στα προημιτελικά. Από την επόμενη σεζόν, η έβδομη και όγδοη ομάδα θα παίξει ένα παιχνίδι και ο νικητής θα πάει απευθείας στα πλέι οφ. Η ηττημένη ομάδα από εκείνη τη μονομαχία θα παίξει τρεις ημέρες αργότερα με τη νικήτρια της μονομαχίας μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την ένατη και τη δέκατη θέση του πίνακα στην regular season. Ο Κέβιν Πάντερ διαφωνεί με αυτή την απόφαση.

Κέβιν Πάντερ © Intime

«Δε μου αρέσει. Έχουμε 34 παιχνίδια. Συγγνώμη αλλά η λίγκα είναι ήδη πολύ ανταγωνιστική» τόνισε αρχικά ο γκαρντ της Παρτίζαν, ο οποίος τα επόμενα 2 χρόνια θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ομάδας του Βελιγραδίου. Δεν έμεινε εκεί όμως.

«Δεν ξέρω αν τα παιχνίδια του play-in θα παρατείνουν τη σεζόν αλλά αυτό πρέπει να τεθεί υπό σκέψη. Η σεζόν είναι έντονη και μεγάλη ήδη. Οι παίκτες ανταγωνίζονται σκληρά σε αυτά τα 34 παιχνίδια. Ζητώ συγγνώμη από τους "καμμένους" του μπάσκετ, σας αγαπώ αλλά δε θέλω να παίξω σε παιχνίδια play-in».