Το πανό οπαδών της Φενερμπαχτσε στο Βερολίνο με την... υπενθύμιση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Το πανό οπαδών της Φενερμπαχτσε στο Βερολίνο με την... υπενθύμιση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Γιώργος Γαβριλάκης 11:13 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 29.05.2024

Στη πλατεία Uber, μπροστά από το γήπεδο που θα διεξαχθεί το Final Four της Euroleague, οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε λίγο πριν τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό (24/5, 19:00) «θύμισαν» πότε Αλώθηκε η Κωνσταντινούπολη και ποιο είναι το όνομά της από το 1453 και μετά!

Την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης, που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου και ολοκληρώθηκε με την Άλωσή της στις 29 Μαΐου 1453, θυμήθηκαν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε στο Βερολίνο.

Μάλιστα, μπροστά στην πλατεία Uber, πάνω στην οποία βρίσκεται και η ομώνυμη «αρένα» που θα φιλοξενήσει το Final Four της Euroleague (24-26/5) άπλωσαν ένα πανό που έγραψε «Κonstantinopolis» και είχαν διαγράψει (επιδεικτικά) την ονομασία της πρωτεύουσας του Βυζαντίου, βάζοντας δίπλα της το «Istabul since 1453». Δηλαδή, την ονομασία που τον 15ο αιώνα αποφάσισαν να της δώσουν οι Τούρκοι και ο Μωάμεθ ο Δεύτερος να της δώσουν.

Γενικά, το Βερολίνο είναι -έτσι κι αλλιώς- κατακλεισμένο από Τούρκους. Ένας στους 20 κατοίκους της γερμανικής πρωτεύουσας (συνολικά πάνω από 170.000) κατάγονται από την γειτονική και ιστορικά... εχθρική στην Ελλάδα χώρα, ενώ η παρουσία της Φενέρμπαχτσε στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει κάνει την ύπαρξή τους στην πόλη δυναμική, αλλά και... προκλητική σε μερικές περιπτώσεις.

Το σύνθημα των οπαδών της Φενέρμπαχτσε που εξόργισε τον Αταμάν (vids)
EUROLEAGUE

09:26 - 23.05.2024

Το σύνθημα των οπαδών της Φενέρμπαχτσε που εξόργισε τον Αταμάν (vids)

Από την Τουρκία και από εχθρικά προς Εργκίν Αταμάν μέσα, πλατφόρμες και λογαριασμούς στα social media, «φανερώθηκε» ο λόγος που ο προπονητής του Παναθηναϊκού έγινε έξαλλος όταν είδε και άκουσε τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε. Ένα σύνθημα από το 2009 ήταν ο λόγος της... έκρηξης!

Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί και το συγκεκριμένο πανό, αλλά και το επεισόδιο στο ξενοδοχείο του Παναθηναϊκού, εκεί όπου έβαλαν στο... στόχαστρο τον προπονητή των «πρασίνων», Εργκίν Αταμάν, που αν και συμπατριώτης του, είχαν λόγους (και παραλόγους) να του επιτεθούν φραστικά κατά την είσοδό του στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί τον ίδιο και τους παίκτες του.

🔴 Sportal Euroleague LIVE από το Βερολίνο: Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός μπαίνουν στη μάχη του Final 4!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!