Τα... κόλπα του Τζίμι Μπάτλερ πλήγωσαν τους Σίξερς και έδωσαν τη νίκη στους Χιτ (vids)

Τζίμι Μπάτλερ

i

photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Τα... κόλπα του Τζίμι Μπάτλερ πλήγωσαν τους Σίξερς και έδωσαν τη νίκη στους Χιτ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:09 - 28.02.2023 / Ανανεώθηκε: 07:47 - 28.02.2023

Ο Τζίμι Μπάτλερ των Μαϊάμι Χιτ δεν χαρίστηκε στο φίλο του Τζοέλ Εμπίντ, έβαλε ένα ζογκλερικό λέι απ μπροστά του και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 101-99 μέσα στη Φιλαδέλφεια.

Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι από αυτούς που τιμωρούν τις πρώην του ομάδες. Δεν έχει ξεχάσει ότι οι Σίξερς δεν τον εμπιστεύτηκαν όσο του άξιζε και τον έστειλαν μακριά από τον φίλο του Τζοέλ Εμπίντ το καλοκαίρι του 2019. 

Τώρα πήγε στη Φιλαδέλφεια και νίκησε με 101-99, ευστοχώντας σε ένα κρίσιμο… ακροβατικό λέι απ ενάμισι λεπτό πριν το τέλος και ολοκληρώνοντας το ματς με μία ασίστ μακριά από το triple double. Είχε 23 πόντους και 11 ριμπάουντ. 

Το περίτεχνο καλάθι του, που ουσιαστικά οδήγησε στη νίκη «δεν ήταν... τίποτα για μένα», όπως είπε ο ίδιος λίγο μετά το τέλος του αγώνα. Ήταν όμως, τα... πάντα για τους Σίξερς που όταν ευστόχησε ο αντίπαλός τους ουσιαστικά ηττήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και μάλιστα στην έδρα τους. 

Έχασα λοιπόν, λίγο έδαφος από την κορυφή της Ανατολής -αν και ηττήθηκαν και οι Σέλτικς- με τον Τζοέλ Εμπίντ να βάζει 27 πόντους, αλλά αυτό το νούμερο είναι κατώτερο των προσδοκιών και των μέσων όρων του. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 20 πόντους και 12 ασίστ, ο Ταϊρίς Μάξεϊ πρόσθεσε 23, αλλά οι τρεις τους δεν πήραν βοήθεια από τους υπόλοιπους Σίξερς.

Για τους Μαϊάμι Χιτ, πέραν του Μπάτλερ, άλλοι τέσσερις παίκτες είχαν... χαμηλό διψήφιο αριμό πόντων, με τον Γκέιμπ Βίνσεντ, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του τραυματία Κάιλ Λόουρι, να έχει 14 πόντους με 4/8 τρίποντα.