«Είναι underdog στο Final 4 η Μονακό και πάει χωρίς πίεση, γεμάτος ποιότητα ο Ολυμπιακός»

Τόμας Ουόκαπ - Μάικ Τζέιμς

i

@ Intime

«Είναι underdog στο Final 4 η Μονακό και πάει χωρίς πίεση, γεμάτος ποιότητα ο Ολυμπιακός»

Χρήστος Τσάλτας 11:38 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 19.05.2023

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μονακό και το Sportal δίνει τον λόγο στον Κένζο Μαρσελίν της Skweek TV, που παρακολούθησε δια ζώσης όλη την πορεία των Μονεγάσκων στην φετινή Euroleague και αναλύει τα δυνατά σημεία της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς.

H ώρα για την μεγάλη «μάχη» του Ολυμπιακού απέναντι στην Μονακό πλησιάζει. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Μονεγάσκων και να κλείσει θέση για τον μεγάλο τελικό της 21ης Μαϊου, διεκδικώντας το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Το δέλεαρ είναι τεράστιο, όπως και ο βαθμός δυσκολίας για την ομάδα του Πειραιά, που απέναντί της θα βρει την μοναδική ομάδα στην φετινή Euroleague που την κέρδισε δύο φορές στην regular season. Μια συνθήκη που μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως και τίποτα στον δρόμο για τον τίτλο.

Για την ομάδα του Μόντε Κάρλο αυτή είναι η πρώτη παρουσία στο μεγάλο ραντεβού της Euroleague, έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς είναι τεράστιος, όμως ουδείς ταξίδεψε στο Κάουνας μόνο για τη... χαρά της συμμετοχής.

Ενόψει του μεγάλου αγώνα της Παρασκευής το Sportal έδωσε τον λόγο στον Κένζο Μαρσελίν, δημοσιογράφο της Skweek TV, του γαλλικού καναλιού που έχει τα δικαιώματα της διοργάνωσης στη χώρα. Ο Μαρσελίν παρακολούθησε από κοντά όλη την πορεία των Μονεγάσκων στη διοργάνωση και αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία της ομάδας, περιέγραψε την πορεία της regular season, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού, εστιάζοντας στον Μουσταφά Φαλ.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος περιέγραψε το προφίλ της γαλλικής ομάδας, με την κουβέντα να φτάνει στις τρεις σταθερές της στην επίθεση, τους Μάικ Τζέιμς, Έλι Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ. «Υπάρχουν παίκτες με μεγάλα "εγώ" μέσα στην ομάδα. Όταν όμως αποφασίζει να παίζει για τους συμπαίκτες του ο Μάικ Τζέιμς αυτό δεν υφίσταται. Όταν συμβαίνει αυτό η Μονακό είναι μια πραγματικά πολύ επικίνδυνη ομάδα.

Υπάρχει και ο Οκόμπο στην εξίσωση που έχει πολύ ελευθερία στην επίθεση και μπορεί να αναλάβει δράση για την ομάδα του. Το κάνει σε πολλά παιχνίδια και θα το κάνει και στο Final 4. O πραγματικός X-Factor της Μονακό όμως στην επίθεση θα είναι ο Τζόρνταν Λόιντ. Στη σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν καθοριστικός και η δική του παρουσία θα παίξει σημαντικό ρόλο για την ομάδα του».

Στην regular season οι Μονεγάσκοι είχαν πολλές και δυνατές στιγμές, καταφέρνοντας να εξασφαλίσουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Όμως κάθε ομάδα όμως δεν έλειψαν τα σκαμπανεβάσματα, κάτι που σημείωσε και ο Μαρσελίν.

«Η ασεζόν της Μονακό είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Είχε πολλές καλές, αλλά και κάποιες ζόρικες στιγμές. Μέσα στη σεζόν έκανε τρομερές εμφανίσεις σε πολύ δύσκολες έδρες όπως αυτή του Ολυμπιακού, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπασκόνια. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να είσαι φιλοξενούμενος σε αυτές τις έδρες, όμως η Μονακό έπαιξε καταπληκτικά σε αυτά τα παιχνίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Αν είναι κάρμα, τότε είναι η σειρά μας» (vids)
EUROLEAGUE

21:51 - 17.05.2023

Ομπράντοβιτς στο Sportal: «Αν είναι κάρμα, τότε είναι η σειρά μας» (vids)

Ο προπονητής της Μονακό Σάσα Ομπράντοβιτς, μιλώντας στο Sportal, έδειξε τον στόχο της ομάδας του κατά την άφιξη στο Κάουνας, αναγνώρισε ωστόσο την εμπειρία του Ολυμπιακού, όμως με χαμόγελο είπε πως αν είναι καρμική η συνάντηση των δυο ομάδων τότε είναι η σειρά των μονεγάσκων

Με την κουβέντα να φτάνει στον Ολυμπιακό, τον ρωτήσαμε τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στη φετινή ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική. «Όλη η ομάδα του Ολυμπιακού ήταν αυτή που ξεχώρισε. Δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις κάτι συγκεκριμένο», είπε, όμως δεν έμεινε εκεί.

«Ο Ολυμπιακός έχει τρομερά δυνατό ρόστερ με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε κάθε θέση. Ο Μουσταφά Φαλ κάνει καταπληκτική σεζόν και θα είναι ένας από τους παίκτες που έχει εστιάσει η Μονακό στο μαρκάρισμά του. Είναι πολύ γεμάτος και ποιοτικός ο φετινός Ολυμπιακός».

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μονακό θα βρίσκεται στο Final 4 της Euroleague. Κάτι που όπως είναι φυσικό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το κλαμπ, καθώς άπαντες εργάστηκαν σκληρά, από το δικό τους πόστο, για να μπορέσει η ομάδα να φτάσει στη μεγάλη επιτυχία.

Με τον ημιτείκό να πλησιάζει, εξήγησε ότι «σε αυτό το Final 4 η Μονακό είναι το απόλυτο underdog. Δεν έχει πίεση στους ώμους της, καθώς κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο της στόχο. Θα είναι εκεί. Από εκεί και πέρα, ίσως το γεγονός πως αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, τον οποίο έχει κερδίσει 2 φορές στην κανονική διάρκεια να γυρίσει μπούμερανγκ στον ημιτελικό. Τα παιχνίδια αυτά και ειδικά ο ημιτελικός είναι αγώνες του ενός σουτ. Εάν η Μονακό καταφέρει και βάλει τα τρίποντα, που όλη τη σεζόν ήταν ένα από τα αδύνατα σημεία της, τότε θα έχει πολλές ελπίδες να κερδίσει».