Μοτιεγιούνας: «Όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Ντονάτας Μοτιεγιούνας

i

© Intime

Μοτιεγιούνας: «Όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:44 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 17.05.2023

Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας επιστρέφει στην πόλη του, το Κάουνας και διεκδικεί με τη Μονακό τον βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague. Θεωρεί πως «ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, αλλά είμαστε σε θέση να τον νικήσουμε ξανά», ενώ περιμένει οι συμπατριώτες του Λιθουανοί «να μας στηρίξουν στην προσπάθειά μας».

Το Κάουνας είναι η πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Τώρα όμως, κατοικεί και εργάζεται στο Μονακό. Αγωνίζεται με την ομάδα του Πριγκιπάτου και ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας επιστρέφει στην πατρίδα του και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας (μετά το Βίλνιους που είναι και η πρωτεύουσα) για να διεκδικήσει τον τίτλο της Euroleague. 

Είναι η πρώτη παρουσία του συλλόγου στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πέρσι, αποκλείστηκαν στα play offs από τον Ολυμπιακό -τον προσεχή αντίπαλό τους στον ημιτελικό- αλλά φέτος τα κατάφεραν. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να αποκλείσουν στα Play Offs την Μακάμπι Τελ Αβίβ και για να συμβεί αυτό «σταθήκαμε ο ένας στο πλευρό του άλλου. Στηρίξαμε την προσπάθεια και πλέον όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο», είπε ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ και «ελπίζω απέναντι στον Ολυμπιακό να έχουμε την ίδια συγκέντρωση που είχαμε στη σειρά με τη Μακάμπι». 

Λαρεντζάκης: «Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι για το Final Four - O Μάικ Τζέιμς είναι τρομερός, αλλά ο Ουόκαπ μπορεί να τον σταματήσει» (vids)
EUROLEAGUE

13:30 - 17.05.2023

Λαρεντζάκης: «Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι για το Final Four - O Μάικ Τζέιμς είναι τρομερός, αλλά ο Ουόκαπ μπορεί να τον σταματήσει» (vids)

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν καλεσμένος στην Cosmote TV και λίγο πριν το δεύτερο Finar Four της καριέρας του στην Euroleague θυμήθηκε όλη του την πορεία από το Αιγάλεω μέχρι τον Ολυμπιακό και εξήγησε πως «πέρσι χάσαμε, αλλά αυτή τη φορά είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ»

Ο ίδιος λόγω της καταγωγής του περιμένει «οι συμπατριώτες μου που θα βρεθούν στο γήπεδο να υποστηρίξουν και εμάς». Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα ο Μοτιεγιούνας θεωρεί πως «η δύναμή μας είναι η επίθεση. Πέρσι, στα playoffs ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα από εμάς και μας κέρδισε δίκαια. Μετά τις δύο νίκες που κάναμε απέναντι τους στην regular season οι δημοσιογράφοι με ρωτούσαν αν πήραμε εκδίκηση. Αλλά όχι, ήταν απλά η κανονική περίοδος. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι της Παρασκευής. Ξέρω ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Όλοι το ξέρουμε. Μας έχουν κερδίσει κι αυτοί, οπότε υπάρχει προηγούμενο. Τώρα, ποιος το θέλει περισσότερο; Ποιος είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα; Ποιος είναι έτοιμος να παλέψει για κάθε μπάλα; Έχουμε μεγάλο σεβασμός για τον Ολυμπιακό, αλλά θα κάνουμε ότι χρειάζεται για την νίκη και την πρόκριση στον τελικό».

Το όνειρο της ομάδας είναι «να κερδίσουμε το τρόπαιο. Από την άλλη πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά. Οι ομάδες, οι παίκτες, όλοι θα δώσουν το 100% και θα είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Θεωρώ πως θα δούμε μπάσκετ υψηλής έντασης και υψηλού επιπέδου!»