Λαρεντζάκης: «Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι για το Final Four - O Μάικ Τζέιμς είναι τρομερός, αλλά ο Ουόκαπ μπορεί να τον σταματήσει» (vids)

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

i

© Intime

Λαρεντζάκης: «Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι για το Final Four - O Μάικ Τζέιμς είναι τρομερός, αλλά ο Ουόκαπ μπορεί να τον σταματήσει» (vids)

Sportal newsroom 13:30 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 17.05.2023

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν καλεσμένος στην Cosmote TV και λίγο πριν το δεύτερο Finar Four της καριέρας του στην Euroleague θυμήθηκε όλη του την πορεία από το Αιγάλεω μέχρι τον Ολυμπιακό και εξήγησε πως «πέρσι χάσαμε, αλλά αυτή τη φορά είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ»

Στο γυμναστήριο του ΣΕΦ, εκεί όπου ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει... ρίξει τόνους ιδρώτα, η Cosmote TV και ο Ρίγας Δάρδαλης συνάντησε τον 29χρονο γκαρντ λίγο πριν αυτός μπει στο αεροπλάνο, μαζί με τους συμπαίκτες του και τους προπονητές του, για να ταξιδέψει στο Κάουνας. Η ώρα για το Final Four της Euroleague έφθασε και ο Λαρεντζάκης θυμήθηκε όλη την πορεία. 

Από τα σχολικά του χρόνια στο Περιστέρι, από το Αιγάλεω, τον Ίκαρο Καλλιθέας, τον Άρη, μέχρι τον Κολοσσό Ρόδου, την ΑΕΚ, αλλά και την ισπανική Μούρθια. Μια πορεία που κατέληξε (το 2020) στον Ολυμπιακό και τώρα στην εμπειρία του δεύτερου Final Four της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην ήπειρο. «Ποιος θα το περίμενε...», αναρωτήθηκε ο ίδιος ο διεθνής γκαρντ κάνοντας την αυτοκριτική του σε όλη αυτή τη διαδρομή και αναγνωρίζοντας την μεταμόρφωσή του ως αθλητή τη μέρα που ενσωματώθηκε στους «ερυθρόλευκους». 

Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε «όταν ήρθα στον Ολυμπιακό συνειδητοποίησα πόση δουλειά πρέπει να ρίξω για να μπορέσω να διακριθώ και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδας». Στο πλευρό του ήταν όλη η ομάδα. Ο γυμναστής Ανδρέας Γκατζούλης που «χωρίς αυτόν δεν θα είχα καταφέρει τίποτα». Παλαιότερα πήγαινε στην προπόνηση «με καφέ και κρουασάν», όπως θυμήθηκε, αλλά τώρα είναι... επαγγελματίας με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Βέβαια, όπως ο ίδιος είπε «δεν είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου, αλλά δουλεύω σκληρά για να μπορώ να βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα». 

Καινοτομία της Euroleague! Κάμερες στα σώματα των διαιτητών θα καταγράφουν τα πάντα στο Final Four (vid)
EUROLEAGUE

13:13 - 17.05.2023

Καινοτομία της Euroleague! Κάμερες στα σώματα των διαιτητών θα καταγράφουν τα πάντα στο Final Four (vid)

Η τεχνολογία Mindfly θα κάνει... ντεμπούτο στο Final Four του Κάουνας και οι φίλαθλοι θα μπορούν νοητικά να μπουν στο γήπεδο παρακολουθώντας φάσεις που θα καταγράφονται από κάμερες που θα βρίσκονται πάνω στα σώματα των διαιτητών!

Κατάφερε να φθάσει στο υψηλό επίπεδο με τον προσωπικό κόπο, πολλές ώρες προπόνησης, αλλά και με τη βοήθεια των συμπαικτών και των προπονητών. «Όλοι ήταν και είναι στο πλευρό μου. Παλιοί συμπαίκτες, νυν και φυσικά ο κόουτς Μπαρτζώκας», είπε. Μάλιστα θυμήθηκε πως στην αρχή «ίσως και να αμφέβαλε για μένα, αλλά είδε πόσο πολύ το ήθελα και πόσο πολύ προσπαθούσα να εξελιχθώ. Είναι ένας δίκαιος άνθρωπος. Μου έδωσε ευκαιρίες και τον ευχαριστώ. Πιστεύω ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες του», συμπλήρωσε, οι οποίες βέβαια δεν σταματούν εδώ. 

Ο Λαρετζάκης πάει στο Κάουνας και φέτος «όλοι είμαστε πιο έτοιμοι. Πέρσι, δεν είχαμε εικόνα. Δεν ξέραμε καν τις διαδικασίες και στο γήπεδο χάσαμε. Αυτή τη φορά έχουμε και την εμπειρία, είμαστε σε καλύτερο επίπεδο και πνευματικά και αγωνιστικά. Είμαστε πανέτοιμοι και έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση». 

Το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός καλείται να το κάνει στον ημιτελικό με τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς και ο Γιαννούλης Λαρεντζακης γνωρίζει καλά τον Αμερικανό. «Είμαστε συμπαίκτες στον Κολοσσό», θυμήθηκε και «είναι ένας παίκτης με τρομερό ταλέντο και αν έχει καθαρό μυαλό μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις άμυνες». Μόνο που σημείωσε και κάτι πολύ σημαντικό: «Εχουμε ένα όπλο που ονομάζεται Τόμας Ουόκαπ και ο Τζέιμς πιστεύω δεν θα περάσει καλά μαζί του. Θα τον... νιώσει!»

Τα δύο μέρη της συνέντευξης του Γιαννούλη Λαρεντζάκη