Καινοτομία της Euroleague! Κάμερες στα σώματα των διαιτητών θα καταγράφουν τα πάντα στο Final Four (vid)
i

printscreen

Καινοτομία της Euroleague! Κάμερες στα σώματα των διαιτητών θα καταγράφουν τα πάντα στο Final Four (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:13 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 17.05.2023

Η τεχνολογία Mindfly θα κάνει... ντεμπούτο στο Final Four του Κάουνας και οι φίλαθλοι θα μπορούν νοητικά να μπουν στο γήπεδο παρακολουθώντας φάσεις που θα καταγράφονται από κάμερες που θα βρίσκονται πάνω στα σώματα των διαιτητών!

Τα δοκιμαστικά τεστ είχαν γίνει από την αρχή της σεζόν και οι εικόνες που παρήχθησαν ήταν εντυπωσιακές. Τώρα, στο Final Four του Κάουνας, η Euroleague αποφάσισε να μεταδώσει τα όμορφα πλάνα με σκοπό να τα απολαύσουν όλοι οι φίλαθλοι, σε όλο τον κόσμο.  

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των αγώνων της τελικής φάσης της διοργάνωσης που ξεκινά στις 19 Μαϊου (και ολοκληρώνεται με τον τελικό, δύο μέρες αργότερα), οι διαιτητές των αναμετρήσεων θα έχουν στα σώματά τους μία μικροκάμερα που θα καταγράφει πλάνα. 

Κάνααν στο Sportal: «Σπουδαίοι Τζέιμς και Μονακό, αλλά τώρα είναι η σειρά μας» (vid)
EUROLEAGUE

22:55 - 16.05.2023

Κάνααν στο Sportal: «Σπουδαίοι Τζέιμς και Μονακό, αλλά τώρα είναι η σειρά μας» (vid)

Ο Αϊζάια Κάνααν μίλησε στην κάμερα του Sportal και έστειλε μήνυμα... τίτλου ενόψει του Κάουνας, ενώ μίλησε για τη Μονακό, τον τρόπο παιχνιδιού του στον Oλυμπιακό, αλλά και τις μάχες που έδωσε με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ στη σειρά των Playoffs της Euroleague.

Από τη θέση του στέρνου τους, το οπτικό υλικό θα έχει πλούσια δράση, ένταση και θα βάζει το φιλοθεάμον κοινό απευθείας στο παρκέ, στην αγωνία του διαιτητή, αλλά και των παικτών και θα ανεβάζει τους σφυγμούς ακόμα κι αν κάποιος παρακολουθεί τον αγώνα από την άνεση του σπιτιού του και από τον αναπαυτικό του καναπέ. 

Πρόκειται για μία καινοτομία και μια τεχνολογία που ονομάζεται Mindfly και δεν την έχουμε δει ξανά σε επίσημη διοργάνωση. Μέχρι και στο ΝΒΑ να φθάσουμε, εκεί όπου παρατηρούνται αγωνιστικά πλάνα από ρομποτικές κάμερες, από drone και απ' ότι μπορεί να βάλει ο νους σας, κάτι παρόμοιο δεν έχει δει ξανά κανένας. 

Μέχρι τώρα μόνο συσκευές ηχογράφησης στα σώματα των παικτών είχαμε εντοπίσει, τώρα μπαίνουν και... κάμερες στους ρέφερι. Η αρχή θα γίνει από τους ημιτελικούς και αυτόν του Ολυμπιακού κόντρα στη Μονακό, αλλά και από τον αντίστοιχο της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και όλοι αναμένουμε τις εικόνες που θα μας βάλουν -έστω και με τον νου- στο παρκέ της Zalgirio Arena