Το πρώτο ημίχρονο της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το πιο ανησυχητικό μήνυμα για τον Παναθηναϊκό

Βενσάν Πουαριέ

i

©Intime

Το πρώτο ημίχρονο της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το πιο ανησυχητικό μήνυμα για τον Παναθηναϊκό

Χρήστος Τσάλτας 11:34 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 29.05.2024

Ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, με την εικόνα των Μαδριλένων στο πρώτο μέρος του ημιτελικού να είναι μια άκρως ανησυχητική εικόνα.

Και τώρα οι δυο τους, στον δρόμο για τον τίτλο της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός μετά τη σπουδαία νίκη απέναντι στην Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης. Ίσως την δυσκολότερη πίστα που θα μπορούσε να έχει μια ομάδα για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Το «τριφύλλι» θέλει να διατηρήσει την ίδια συνοχή και την ίδια ενέργεια σε σχέση με τον ημιτελικό της Παρασκευής, ωστόσο τόσο ο Εργκίν Αταμάν, όσο και οι παίκτες του, ξέρουν καλά πως ο βαθμός δυσκολίας είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ενώ και η ενέργεια που θα πρέπει να καταβάλουν θα είναι μεγαλύτερη απ' ότι στον ημιτελικό με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης άλλωστε δεν είναι μια τυχαία ομάδα και το έδειξε (και) στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Διότι πριν καλά-καλά η ομάδα του Πειραιά μπει στο πνεύμα του αγώνα ο φωτεινός πίνακας έγραφε 28-10. Με απόλυτη κυριαρχία των Ισπανών και με μπάσκετ επιβλητικό σε όλα τα επίπεδα.

Το γεγονός άλλωστε πως οι Μαδριλένοι είχαν 8 χαμένα σουτ στο διάστημα αυτό (21/29 για την ακρίβεια) και μάζεψαν 5 επιθετικά ριμπάουντ, αποτυπώνει το επίπεδο ενέργειας. Συν τοις άλλοις στο διάστημα εκείνο κανένας παίκτης της ομάδας του Τσους Ματέο δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων, σε μια εκπληκτική εικόνα ομαδικότητας και εκτέλεσης πλάνου.

Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με την αθλητικότητα της ομάδας από την Μαδρίτη αποτελούν τα δύο πιο βασικά συστατικά στο παιχνίδι της και δύο από του άξονες που πρέπει να προσέξει ακόμα περισσότερο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Η εικόνα της Ρεάλ στο πρώτο μέρος του ημιτελικού με το σκορ στο 56-37, ήταν το απόλυτο.. μήνυμα για την Κυριακή.