Οι Έλληνες έχουν ήδη αγοράσει τα περισσότερα εισιτήρια για το Βερολίνο - Πόσα έχουν φτάσει στα χέρια τους, πότε διεξάγεται το Final Four

Mercedes Benz Arena

i

© Euroleague Basketball

Οι Έλληνες έχουν ήδη αγοράσει τα περισσότερα εισιτήρια για το Βερολίνο - Πόσα έχουν φτάσει στα χέρια τους, πότε διεξάγεται το Final Four

Βασίλης Μοιρώτσος 17:26 - 20.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 20.01.2024

Όσο οι αγώνες στη Euroleague περνάνε, τόσο περισσότερος κόσμος αρχίζει να ενδιαφέρεται για το Final Four, τα εισιτήρια, τη διεξαγωγή του. Το Sportal δίνει τις πρώτες απαντήσεις.

Ολοένα και περισσότερο ανοίγει η κουβέντα για το Final Four του Βερολίνου. Όσο η Euroleague προχωρά και οι ελληνικές ομάδες κερδίζουν, τόσο περισσότερο βγαίνουν τα... κομπιουτεράκια. Που μπορούν να φτάσουν; Θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να εξαργυρώσει αυτές τις εμφανίσεις που κάνει και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας; Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα και να βγάλει από πάνω του το... άγχος των Play In; Γίνονται - ασφαλώς - κουβέντες και για ελληνικό «εμφύλιο» στα προημιτελικά (εδώ η βαθμολογία αυτή τη στιγμή)

Και ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που πια αρχίζουν να ενδιαφέρονται για να κλείσουν θέση στο Βερολίνο τον ερχόμενο Μάιο. Στο Final Four που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, μάλιστα, στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με Μονακό και Παρτιζάν φώναζε - και ζητούσε - το έβδομο ευρωπαϊκό.

Τι γίνεται με τα εισιτήρια του Final Four και πότε διεξάγεται η διοργάνωση; Αρχικά να σας πούμε πως τα «μαγικά χαρτάκια» για το Βερολίνο κυκλοφόρησαν για το... γενικό κοινό (δηλαδή για οποιονδήποτε ήθελε να αγοράσει ανά τον κόσμο) πριν από έναν μήνα. Και εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ώρα, όπως είχε ανακοινώσει η ίδια η διοργανώτρια αρχή.

Ποιοι πήραν τα περισσότερα; Ποιοι άλλοι; Οι Έλληνες έσπευσαν για να αγοράσουν εισιτήριο ελπίζοντας πως οι ομάδες τους θα είναι τον Μάιο στο Βερολίνο. Όπως έχει ανακοινώσει από τις 19 Δεκεμβρίου η Euroleague, το 19% των εισιτηρίων που κυκλοφόρησαν, κατέληξαν σε χέρια Ελλήνων. Δεύτεροι έρχονται οι Ισπανοί, που πήραν το 14%, τρίτοι οι... σπιτονοικοκύρηδες δηλαδή οι Γερμανοί με 14% και ακολουθούν οι Τούρκοι (10%) και οι Γάλλοι (6%). Θα προκαλούσε εντύπωση για το γεγονός ότι στη λίστα δεν υπάρχουν Ισραηλινοί, οι οποίοι είναι από εκείνους που τρέχουν και κλείνουν θέση, όμως ο πόλεμος στη χώρα πιθανότατα να αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για να κανονίσει κάποιος τι θα κάνει μερικούς μήνες αργότερα.

Το γεγονός, πάντως, πως υπάρχει sold out στα εισιτήρια που κυκλοφόρησαν δεν πρέπει να κάνει απαισιόδοξους όσους δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν ένα «μαγικό χαρτάκι». Η Euroleague έβγαλε προς πώληση τον Δεκέμβριο 14.500 εισιτήρια που έκαναν... φτερά όπως είπαμε σε μία ώρα, αλλά η Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου, η οποία θα φιλοξενήσει το Final Four έχει χωρητικότητα 17.000 θεατών. Οι τέσσερις ομάδες, λοιπόν, που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Final Four θα πάρουν από 600 εισιτήρια τα οποία θα διαθέσουν εκείνες στον κόσμο τους. Επιπλέον, υπάρχει και το fan-to-fan στο www.f4tickets.com όπου σύντομα αναμένεται οι φίλαθλοι να πουλούν και να αγοράζουν εισιτήρια.

Όσο για τις ημερομηνίες του Final Four; Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 24 Μαΐου και ο πρωταθλητής Ευρώπης θα αναδειχθεί το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου.