Κέντρικ Ναν: Τα συμβόλαια που είχε στο ΝΒΑ και ο «παράδεισος» που έχει βρει στον Παναθηναϊκό!

Κέντρικ Ναν

Κέντρικ Ναν: Τα συμβόλαια που είχε στο ΝΒΑ και ο «παράδεισος» που έχει βρει στον Παναθηναϊκό!

Χρήστος Τσάλτας 11:15 - 20.01.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR βαδίζει από νίκη σε νίκη στην Euroleague, με τον Κέντρικ Ναν να ανεβάζει επίπεδο το «πράσινο» ρόστερ και το Sportal εξηγεί τι είναι αυτό που έχει βρει στην Ελλάδα και τον έχει κάνει να βάζει στο τραπέζι το ενδεχόμενο παραμονής στην Αθήνα.

Το περασμένο καλοκαίρι το όνομά του ήταν ένα από τα πιο «καυτά» στην αγορά. Ο Κέντρικ Ναν δεν έβρισκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, που ήταν η βασική προτεραιότητά του και αυτό τον έκανε να σκέφτεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ευρωπαϊκά παρκέ και ιδίως στο υψηλότερο επίπεδο αυτών, την Euroleague.

Ο Ολυμπιακός είχε «κυκλώσει» το όνομά του, στο... κόλπο μπήκε και η Αρμάνι Μιλάνο για να τον κάνει δικό της, όμως ο μεγάλος κερδισμένος στην κούρσα ήταν ο Παναθηναϊκός AKTOR. Το «τριφύλλι» κινήθηκε δυναμικά και αποφασιστικά και κατάφερε να πείσει τον εκρηκτικό γκαρντ να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, με την πράσινη φανέλα.

Έτσι, έπειτα από μια «γεμάτη» τετραετία στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, με τους Μαϊάμι Χιτ, τος Λος Άντζελες Λέικερς και τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, ο Ναν πήρε τη μεγάλη απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι», εξερευνώντας έναν νέο μπασκετικό κόσμο, για τα δικλά του δεδομένα.

Σε αυτή την τετραετία στο ΝΒΑ ο Ναν κατάφερε να κάνει συμβόλαια που συνολικά του απέφεραν 13,2 εκατ. δολάρια με Χιτ, Λέικερς και Ουίζαρντς. Το μεγαλύτερο συμβόλαιο ήταν αυτό στους Λέικερς, όταν και είχε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών με απολαβές που έφταναν τα 10,2 εκατ. δολάρια συνολικά.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR κινήθηκε δυναμικά και μεθοδικά και στις αρχές Νοεμβρίου κατάφερε να πείσει τον χαρισματικό άσο να μετακομίσει στην Ευρώπη. Ο Ναν για πρώτη φορά στην καριέρα του πάτησε παρκέ στην Euroleague και αφού χρειάστηκε μερικές μέρες προσαρμογής στα νέα δεδομένα, μπήκε στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν και έκανε τη διαφορά.

Η απόδειξη ήταν η νέα μεγάλη εμφάνισή του, απέναντι στην Παρτίζαν, όπου το κοντέρ έγραψε 21 πόντους με 6/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 4 ασίστ, σε μια ακόμα γεμάτη και ηγετική εμφάνιση.

Λίγο μετά το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Βελιγραδίου φρόντισε να ρίξει και... βόμβα όσον αφορά το μέλλον του. «Φυσικά το έχω σκεφτεί (σσ. να μείνω και την επόμενη σεζόν). Αν υπάρχει κάποια ομάδα στην Euroleague για την οποία θέλω να παίξω, είναι σίγουρα εδώ. Δεν έχω φανταστεί να πάω σε κάποια άλλη ομάδα της EuroLeague. Το λατρεύω εδώ για να είμαι ειλικρινής», ήταν τα λόγια του στην κάμερα της NOVA, που ήχησαν πολύ όμορφα στ' αυτιά τόσο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού AKTOR, όσο και των φιλάθλων.

Στο πρόσωπο του Ναν άπαντες βλέπουν τον παίκτη που αλλάζει επίπεδο το ρόστερ. Η ικανότhτά του στο να «χτυπάει» την αντίπαλη άμυνα με πάνω από έναν τρόπους είναι μοναδική και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει. Στο «τριφύλλι» άλλωστε έχει βρει ένα πακέτο που τον κάνει να βγάζει σταθερά το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπό του.

Η πόλη της Αθήνας είναι πανέμορφη, η ζωή στην Ελλάδα εξαιρετική, η οικογένειά του απολαμβάνει την καθημερινότητα στη χώρα μας. Πιο σημαντικό απ' όλα όμως, είναι πως ο ίδιος νιώθει όλο και πιο άνετα με τον καιρό. Είναι ηγέτης πάνω στο παρκέ, ο Αταμάν του δίνει ελευθερία κινήσεων στην επίθεση, ενώ στον Παναθηναϊκό AKTOR βρήκε τον ρόλο που αναζητούσε για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι ο Ναν βρήκε έναν «παράδεισο» στα μέρη μας, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Προφανώς η επιστροφή στο ΝΒΑ αποτελεί τεράστιο δέλεαρ για τον ίδιο, αλλά τα όσα βιώνει στην Ελλάδα και η κατάσταση που έχει βρει στον Παναθηναϊκό τον έχουν βάλει σε σκέψεις για να δει τον εαυτό του στην ομάδα πέραν της φετινής σεζόν. Και αυτό αποτελεί μεγάλη υπόθεση, σε όλα τα επίπεδα...