Ολοκληρώνεται το... ταξίδι του Περιστερίου στο Final Four κόντρα στη Μούρθια για την τρίτη θέση - Τενερίφη και Μάλαγα διεκδικούν το τρόπαιο
i

© fiba

Ολοκληρώνεται το... ταξίδι του Περιστερίου στο Final Four κόντρα στη Μούρθια για την τρίτη θέση - Τενερίφη και Μάλαγα διεκδικούν το τρόπαιο

Γιώργος Γαβριλάκης 10:27 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 28.04.2024

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Μούρθια (28/4, 18:00) στον «μικρό τελικό» του Final Four του Basketball Champions League και διεκδικεί την τρίτη θέση, ενώ η Τενερίφη και η Μάλαγα κοντράρονται λίγο αργότερα (21:00) για την κατάκτηση του τροπαίου.

Το Περιστέρι δεν πήγε για βόλτα στο Βελιγράδι. Ούτε απλώς για την εμπειρία της συμμετοχής σε μία τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που παρεμπιπτόντως ήταν και η πρώτη της ιστορίας του. Έδειξε με την τρομερή του παρουσία στον ημιτελικό πως θα έκανε τα πάντα, ακόμα και για να διεκδικήσει το τρόπαιο στο Final Four του Basketball Champions League.

Τελικά, ηττήθηκε από την ισχυρή Τενερίφη του ασταμάτητου Κάιλ Γκάι και του πολυτιμότερου παίκτης του BCL, Μαρσελίνιο Χουέρτας, αλλά ο στόχος του δεν έχει ολοκληρωθεί. Θέλει να κλείσει την αυλαία του με μία νίκη και το απόγευμα της Κυριακής (28/4, 18:00) αντιμετωπίζει στην Stark Arena την Μούρθια στον «μικρό τελικό». Πράγμα που σημαίνει ότι ο νικητής του αγώνα θα τερματίσει τρίτος στην διοργάνωση της FIBA.

O Στέλιος Πουλιανίτης έδωσε το στίγμα του συνόλου, λέγοντας πως «θα είναι σπουδαίο να ολοκληρώσουμε την παρουσία μας με μία νίκη» και ο κόουτς Βασίλη Σπανούλης είναι φανερό πως έχει μεταδώσει την μενταλιτέ και την φιλοσοφία του στους παίκτες. Ο Kill-Bill, ο οποίος βραβεύθηκε ως κορυφαίος προπονητής της διοργάνωσης, είναι ικανοποιημένος και περήφανος από τις προσπάθειες των παικτών του, παρά το γεγονός ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν συμβιβάζεται με την ήττα.

Η Τενερίφη λοιπόν, που προκρίθηκε με πίεση και δυσκολία στον τελικό, την ίδια πέρα που ολοκληρώνει την παρουσία του στο Final Four το Περιστέρι, διεκδικεί το τρόπαιο.

Η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά, αντιμετωπίζουν στον τελικό (28/4, 21:00) τους... συμπατριώτες της από την Μάλαγα της Ανδαλουσίας, μία ομάδα που πέρσι κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας και φέτος βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα, παρέα με την Ρεάλ Μαδρίτης!