ΜVP ετών 41: Ούτε ο Τζαμπάρ, ούτε ο ΛεΜπρόν, μόνο ο Μαρσελίνιο (vids)

ΜVP ετών 41: Ούτε ο Τζαμπάρ, ούτε ο ΛεΜπρόν, μόνο ο Μαρσελίνιο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:53 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 27.04.2024

Λίγες μέρες πριν τα τεσσαρακοστά πρώτα του γενέθλια και μία μέρα πριν αγωνιστεί με την Τενερίφη στον τελικό του Basketball Champions League, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας βραβεύθηκε ως πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης και το κατόρθωμά του αυτό, σε αυτή την ηλικία, αποτελεί κάτι το ανεπανάληπτο...

Στα Κανάρια Νησιά δεν πήγε για να δει πολύχρωμους παπαγάλους, φάλαινες ή να ανέβει στο El Teide ώστε να δει τη θέα και τον κρατήρα του ηφαιστείου. Ο Βραζιλιάνος Μαρσελίνιο Χουέρτας πήγε εκεί το 2019, για να ολοκληρώσει την ήδη πλούσια καριέρα του στο μπάσκετ. Ήταν τότε 36 ετών και δεν την έχει ολοκληρώσει ακόμα. Συνεχίζει και μάλιστα ακάθεκτος...

Στις 25 του Μάη, θα σβήσει 41 κεράκια στην τούρτα που θα του σερβίρουν οι συγγενείς και οι φίλοι, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό έχει μπροστά του μία ακόμα πρόκληση. Να κατακτήσει με την Τενερίφη -την ομάδα από το σύμπλεγμα των Καναρίων Νήσων, που βρίσκεται απέναντι από το μέσον του Μαρόκου, καταμεσής του Ατλαντικού Ωκεανού και ανήκουν στην Ισπανία- την κορυφή στο Basketball Champions League.

Μία μέρα μετά τη νίκη επί του Περιστερίου στον ημιτελικό του Final Four του Βελιγραδίου, την ίδια μέρα που ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης ανακηρύχθηκε κορυφαίος προπονητής της διοργάνωσης, ο Μαρτσελίνιο, o οποίος είναι σχεδόν συνομήλικος με τον Kill Bill (τον Αύγουστο θα γίνει 42) και για χρόνια έπαιζαν αντίπαλοι πάνω στα παρκέ, ανακοινώθηκε ως ο MVP της σεζόν 2023-24.

Στην ηλικία του το... καύσιμο παραμένει στο ντεπόζιτο του και μάλιστα δεν διαθέτει απλώς βενζίνη ή πετρέλαιο. Ούτε καν φυσικό αέριο. Περισσότερο με κηροζίνη μοιάζει να «καταπίνει», μιας και ο πρώην γκαρντ των Λος Άντζελες Λέικερς (από το 2015 έως το 2017) με 16,5 πόντους και 7,9 ασίστ μέσο όρο, ταλαιπώρησε τους πάντες στην κανονική διάρκεια και στα Playoffs του BCL, έβαλε 25 πόντους στο Περιστέρι στον ημιτελικό, ενώ το βράδυ της Κυριακής (28/4, 21:00) στον τελικό απέναντι στη Μάλαγα, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να χαρίσει στην Τενερίφη το πολύτιμο τρόπαιο.

Και μιας και αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με την ιστορική ομάδα από την πόλη των Αγγέλων, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατά δύο χρόνια νεότερός του ΛεΜπρόν Τζέιμς, έγινε προσφάτως ο γηραιότερος παίκτης αναδείχθηκε MVP. Βέβαια, τα κατάφερε στο Final Four του In-season tournament και όχι σε μία ολόκληρη σεζόν. Ο King James πάντως, πήρε την ατομική διάκριση σε ηλικία 38 ετών και 344 ημερών.

Ο Κάιλ Γκάι έκανε ρεκόρ πόντων στην ιστορία του BCL για να «λυγίσει» το Περιστέρι bwin
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

21:29 - 26.04.2024

Ο Κάιλ Γκάι έκανε ρεκόρ πόντων στην ιστορία του BCL για να «λυγίσει» το Περιστέρι bwin

Η Τενερίφη κατάφερε να φτάσει στην πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Final 4 του BCL, με τον Κάιλ Γκάι να πραγματοποιεί τρομακτική εμφάνιση και να κάνει ρεκόρ πόντων σε ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο αμέσως επόμενος ηλικιακά που τα έχει καταφέρει εξίσου εντυπωσιακά, είναι επίσης ένας πρώην παίκτης των Λέικερς: Ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ο οποίος το 1985, σε ηλικία 38 ετών και 54 ημερών έγραψε «ιστορία» ως ο πολυτιμότερος μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου στον «μαγικό πλανήτη».

Μοιραία λοιπόν, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με το κατόρθωμά του κατάφερε να συγκριθεί με δύο από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών σε ολόκληρο τον πλανήτη, που και οι δύο φόρεσαν (ο ένας τη φορά ακόμα) τη φανέλα την μοναδικής ομάδας που τίμησε ο Βραζιλιάνος στο ΝΒΑ!