Από την ανταλλαγή στην αποδέσμευση: Ο Φουρκάν Κορκμάζ είδε το σκληρό πρόσωπο του ΝΒΑ

Φουρκάν Κορκμάζ

i

@Photo by Scott Taetsch/Getty Images

Από την ανταλλαγή στην αποδέσμευση: Ο Φουρκάν Κορκμάζ είδε το σκληρό πρόσωπο του ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 14:18 - 09.02.2024

Ο Φουρκάν Κορκμάζ είδε το επί μήνες αίτημά του για ανταλλαγή να γίνεται πράξη, όμως μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε εκτός ΝΒΑ, καθώς οι Ιντιάνα Πέισερς τον αποδέσμευσαν.

Η trade deadline είναι μια από τις πιο περίεργες, αλλά και πιο ενδιαφέρουσες, μέρες στο ΝΒΑ. Αυτό γιατί οι αλλαγές σε πρόσωπα στις 30 ομάδες της λίγκας φέρνουν νέα δεδομένα στο φίνις της σεζόν, δημιουργώντας ομάδες-διεκδικήτριες, αλλά και ομάδες που μπαίνουν σε διαδικασία rebuilding.

Τα τελευταία χρόνια οι Φιλαδέλφεια 76ερς είναι σταθερά μια από τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Και σε αυτή την trade deadline κινήθηκαν αποφασιστικά και μεθοδικά, βάζοντας στο ρόστερ τους έναν ικανότατο σουτέρ, τον Μπάντι Χιλντ. Οι Σίξερς έφτασαν σε συμφωνία με τους Ιντιάνα Πέισερς, παραχωρώντας τους Φουρκάν Κορκμάζ, Μάρκους Μόρις, αλλά και τρία ντραφτ πικ δεύτερου γύρου, για να ολοκληρωθεί το deal.

Με τον Χιλντ η ομάδα του Νικ Νερς δυναμώνει σημαντικά και ανεβάζει το επίπεδο αποτελεσματικότητας στην επίθεση. Την ίδια στιγμή όμως με την κίνηση αυτή ικανοποιήθηκε και ένα αίτημα ενός παίκτη της ομάδας, το οποίο κρατούσε εδώ και αρκετό διάστημα.

Ο Φουρκάν Κορκμάζ είχε ζητήσει να παραχωρηθεί με ανταλλαγή σε άλλη ομάδα, ώστε να έχει μεγαλύτερο ρόλο και να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Μόνο που αυτή η ομάδα δεν θα είναι οι Πέισερς, παρά το γεγονός πως οι Σίξερς τον παραχώρησαν μέσω trade.

Αυτό γιατί η ομάδα από την Ιντιανάπολη αποδέσμευσε τον Τούρκο γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε από κομμάτι μιας ανταλλαγής, ως μέρος της free agency ως ελεύθερος. Και πλέον περιμένει στο ακουστικό του για την ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να μείνει στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ.

O 26χρονος άσος βρίσκεται από το 2017 στο ΝΒΑ, ως παίκτης των Σίξερς, με τους οποίους αγωνίστηκε σε 293 αγώνες, συνολικά, μετρώντας 7,4 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ, ενώ σούταρε με 40,6% στα σουτ εντός πεδιάς.

Στην φετινή trade deadline όμως είδε το σκληρό πρόσωπο της... business που λέγεται ΝΒΑ, καθώς όχι μόνο στο τέλος της ημέρας δεν πήρε αυτό που ήθελε, αλλά πλέον δεν έχει συμβόλαιο στα χέρια του από ομάδα της λίγκας. Κάτι που θα διεκδικήσει τις επόμενες μέρες, ώστε να παραμείνει ενεργός NBAer.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε και όλη τη δράση της Παρασκευής