Ο βετεράνος που πήγε στο Λ.Α. μαζί με τον Πετρούσεφ, μένει ελεύθερος!
i

© EuroLeague Basketball

Ο βετεράνος που πήγε στο Λ.Α. μαζί με τον Πετρούσεφ, μένει ελεύθερος!

Γιώργος Γαβριλάκης 13:53 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 04.02.2024

Οι Κλίπερς απέκτησαν τον Πι Τζέι Τάκερ από τους Σίξερς στην αρχή τη σεζόν, μαζί με τους Τζέιμς Χάρντεν και Φιλίπ Πετρούσεφ. Τώρα, σκέφτονται να αποζημιώσουν και να αποδεσμεύσουν τον πρώην παίκτη του Άρη και πρωταθλητή με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2021.

Ήταν βασικός όσο έπαιζε στους Σίξερς, αλλά πλέον δεν κατοικεί στην Φιλαδέλφεια. Βρίσκεται στο Λος Άντζελες και ανήκει στο δυναμικό των Κλίπερς

Στοιχεία που ταιριάζουν με τον... αντικατοπτρισμό του Τζέιμς Χάρντεν, αλλά η αναφορά έχει να κάνει με την περίπτωση του Πι Τζέι Τάκερ. Του δεύτερου από τους τρεις παίκτες που, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, έγιναν ανταλλαγή από τους 76ers στην ομάδα της πόλης των Αγγέλων -αντί των Νικολά Μπατούμ, Μάρκους Μόρις Κέι Τζέι Μάρτιν και Ρόμπερτ Κόβινγκτον

Ο πρώτος ήταν ο Χάρντεν, ο οποίος πρωταγωνιστεί με τους Κλίπερς στο πλευρό των Κουάι Λέοναρντ, Πολ Τζόρτζ, Ράσελ Ουέστμπρουκ και ο τρίτος ήταν ο Φιλίπ Πετρούσεφ

Ο διεθνής Σέρβος, δευτεραθλητής κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, ετών 24ων και ύψους 211 εκατοστών, πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα και της Αναντολού Εφές στο επίπεδο της Euroleague, τελικά κατέληξε στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Αφού πρώτα έγινε για δεύτερη φορά ανταλλαγή, μέσα σε λίγες μέρες (στους Σακραμέντο Κινγκς) και ακολούθως αποδεσμεύτηκε.

Ο Πι Τζέι Τάκερ πάντως, μέχρι στιγμής μένει αμετακίνητος στο ρόστερ των Κλίπερς. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως έχει... δουλειές στο Λος Αντζελες. Τουναντίον! 

Οι Κλίπερς δεν τον υπολογίζουν, ποτέ δεν το έκαναν άλλωστε και τώρα, από τη στιγμή που δεν μπορέσουν να τον ανταλλάξουν μέχρι το τέλος του μεταγραφικού deadline (8 Φεβρουαρίου), σκοπεύουν να τον αποδεσμεύσουν, αφού πρώτα τον αποζημιώσουν (προφανώς). 

Σε αυτή την περίπτωση, ο πρώην παίκτης του Άρη (2010-11), πρωταθλητής NBA το 2021 με τους Μιλγουόκι Μπακς στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο και με μακρά πορεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα, σε ομάδες που διακρίθηκαν (Μαϊάμι Χιτ, Τορόντο Ράπτορς, Χιούστον Ρόκετς, Φοίνιξ Σανς), θα αποτελέσει ένα απo τα... καυτά ονόματα της ελεύθερης αγορά, που θα ακολουθήσει -χρονικά- αυτή των ανταλλαγών.

Παρά το γεγονός ότι είναι 37 ετών, αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε ομάδες με ταλέντο στην επίθεση που χρειάζονται ενίσχυση στον αμυντικό τομέα. 

Πρόκειται για έναν από τους πιο σκληρούς φόργουορντ, που παίζει με άνεση και ως σέντερ σε... κοντό σχήμα και γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους οι Μπακς σκέφτονται να τον εντάξουν ξανά στην ομάδα τους. Θα το είχαν κάνει ήδη με ανταλλαγή αν είχαν διαθέσιμο κάποιο μελλοντικό ντραφτ δεύτερου γύρου να... θυσιάσουν, αλλά δεν έχουν. Διαθέτουν όμως ένα ποσό στο salary cap τους, που θα μπορούσαν και θα ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν. 

Ειδικά ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς, θα ήταν ιδιαιτέρως χαρούμενος αν συνεργαζόταν ξανά με τον Τάκερ, με τον οποίο συνυπήρξε στην Φιλαδέλφεια, εκεί όπου ο βετεράνος φόργουορντ αγωνιζόταν ως μέλος της πρώτης πεντάδας και είχε αναλάβει σημαντικούς (αμυντικούς) ρόλους στο παιχνίδι.

Οι Βούλγαροι έκαναν κερκίδα στο Σικάγο για τα... μάτια του Βεζένκοφ
NBA

12:52 - 04.02.2024

Οι Βούλγαροι έκαναν κερκίδα στο Σικάγο για τα... μάτια του Βεζένκοφ

Οι Σακραμέντο Κινγκς, τα ξημερώματα της Κυριακής (4/2), νίκησαν τους Μπουλς στο Σικάγο και δεκάδες Βούλγαροι μετανάστες στην πόλη του Ιλινόις βρέθηκαν στο γήπεδο. Δεν είδαν τον αγαπημένο τους Σάσα Βεζένκοφ να αγωνίζεται (λόγω τραυματισμού), αλλά τον συνάντησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του!

Πέραν των Μπακς, σε περίπτωση buy out του Τάκερ, θα υπάρξει ανταγωνισμός στην διεκδίκηση των... ματιών του. Οι Μάιαμι Xιτ, επίσης γνώριμοί του (2021-2022), δεν έχουν κρύψει το ενδιαφέρον τους, ενώ όλοι οι διεκδικητές του πρωταθλήματος (αν όχι όλοι, οι περισσότεροι) θα σκεφτούν έντονα την περίπτωσή του. Ειδικά που ως ελεύθερος, δεν θα κοστίσει δα και εκατομμύρια. 

Προς το παρόν βέβαια, κουβαλάει μαζί του το πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι στην Φιλαδέλφεια για 33 εκατομμύρια δολάρια και τώρα οι Κλίπερς θα ήθελαν να ξεφορτωθούν με όποιο κόστος. Ακόμα κι αν χρειαστει να του δώσουν καμιά δεκαριά εκατομμύρια. Αρκει να εξαφανιστεί από το payroll και κατ' επέκταση από το salary cap τους.