Αντετοκούνμπο: «Ο κόουτς Ντοκ μας δίνει θετική ενέργεια» (vid)
i

printscreen

Αντετοκούνμπο: «Ο κόουτς Ντοκ μας δίνει θετική ενέργεια» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:55 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:15 - 04.02.2024

Στην πρώτη νίκη του Ντοκ Ρίβερς ως head coach των Μιλγουόκι Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήθελε να ενημερώσει για το τι τους έχει ζητήσει ο νέος τεχνικός. «Θέλει να ήμαστε πάντα θετικοί», είπε και τον συνεχάρη που επιλέχθηκε ως ο αγωνιστικός διαχειριστής της ομάδας της Ανατολής για το All-Star Game του 2024.

H πορεία του Ντοκ Ρίβερς στον πάγκο των Μιλγουόκι Μπακς ξεκίνησε προσφάτως -όταν αντικατέστησε τον κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν- και όχι με τον καλύτερο τρόπο. Περισσότερο έμοιαζε με τον... χειρότερο. Το ντεμπούτο το έκανε στο Ντένβερ, στην ήττα από τους πρωταθλητές ΝΒΑ, ενώ τα Ελάφια ακολούθως ηττήθηκαν και στο Πόρτλαντ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (4/2), ο τέως τεχνικός των Φιλαδέλφεια Σίξερς και πρωταθλητής με τους Μπόστον Σέλτικς το 2008, είδε τη νέα του ομάδα να κατακτά την πρώτη της νίκη επί των ημερών του. Αυτό συνέβη στο Ντάλας, εκεί όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε 48 πόντους και πρωταγωνίστησε στην επιτυχία επί των Μάβερικς, που είδαν -με τη σειρά τους- τον Λούκα Ντόντσιτς να σκοράρει επίσης ασταμάτητα (είχε 40 πόντους), αλλά να μην μπορεί να κρατήσει... ζωντανούς τους Καουμπόηδες. 

Ο Αντετοκούνμπο, μετά το τέλος της αναμέτρησης κι αφού εξήγησε πως η ομάδα του τα κατάφερε γιατί «παίξαμε ενωμένοι και κυκλοφορούσαμε σωστά τη μπάλα» και πως «παίξαμε όμορφο μπάσκετ και οργανωμένο», ουσιαστικά ήθελε να τονίσει την διαφορά που κάνει στην ομάδα η παρουσία του πολύπειρου προπονητή, παρά τις δύο ήττες που είχαν προηγηθεί. 

Ο Ντοκ Ρίβερς «ήρθε στο Μιλγουόκι γιατί πιστεύει σε εμάς. Προφανώς τον ήθελαν κι άλλες ομάδες, αλλά αυτός επέλεξε τους Μπακς», είπε ο Greek Freak και πρόσθεσε πως «θέλει να είμαστε θετικοί. Είναι πολύ σημαντικό γι' αυτόν». Επίσης, ήθελε να τον συγχαρεί και για την επιλογή του ΝΒΑ να τον ονομάζει προπονητή της ομάδας της Ανατολής στο All-Star Game 2024

Ο ΛεΜπρόν και η σύνδεσή του με τους Νικς - «Δεν έχω αποφασίσει για το νέο συμβόλαιο με τους Λέικερς» (vids)
NBA

10:00 - 04.02.2024

Ο ΛεΜπρόν και η σύνδεσή του με τους Νικς - «Δεν έχω αποφασίσει για το νέο συμβόλαιο με τους Λέικερς» (vids)

Ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης των Λέικερς στο Madison της Νέας Υόρκης κι αφού έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με μία πετσέτα των γηπεδούχων στους ώμους, o ΛεΜπρόν Τζέιμς θύμισε πως «το 2010 σκέφτηκα να παίξω για τους Νικς», ενώ ενημέρωσε πως ακόμα δεν έχει πάρει κάποια απόφαση για το μέλλον του στο Λ.Α.

«Είναι σπουδαίο», είπε ο Αντετοκούνμπο και «είμαι χαρούμενος, όχι μόνο για τον Ντοκ, που έχει βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις κι άλλες φορές στην καριέρα του, αλλά και για το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Είναι μία μοναδική εμπειρία να βρίσκεται στην γιορτή του ΝΒΑ, είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό, καθώς είναι μία διάκριση που προϋποθέτει πολλή σκληρή δουλειά χρόνων». 

Πάντως, ο ίδιος ο Ρίβερς θεώρησε την επιλογή του ως προπονητής στο All-Star Game υπερβολική και την χαρακτήρισε «γελοία». Διότι, θεωρεί πως δεν αξίζει αυτή τη θέση «γιατί είμαι μόνο μία εβδομάδα προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς. Κάποιοι αδικήθηκαν για να βρεθώ εγώ εκεί!». Μάλιστα θέλει να πάει διακοπές αντί για το All-Star Game και θέλει να δώσει το μπόνους για τη συμμετοχή του «στον κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν, που θα έπρεπε να ήταν αυτός στη θέση μου».