Γιάννης εναντίον Λούκα: Επική μονομαχία, σαραντάρες και μεγαλη νίκη των Μπακς στο Ντάλας (vids)
i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Γιάννης εναντίον Λούκα: Επική μονομαχία, σαραντάρες και μεγαλη νίκη των Μπακς στο Ντάλας (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:31 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 04.02.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 40 πόντους, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σταμάτησε στους 48 και παρά το γεγονός ότι οι Μιλγουόκι Μπακς στην πρώτη περίοδο έχαναν με 24 πόντους διαφορά (!) νίκησαν στο Ντάλας με σκορ 129-117.

Τώρα που ο Τζοέλ Εμπίντ τραυματίστηκε και αυτή η εξέλιξη θα τους στερήσει στο βραβείου του MVP της κανονικής περιόδου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε με τις πράξεις του πως... μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της κορυφαίας ατομικής διάκρισης, κάνοντας όσους θα ήθελαν να γίνουν αυτοί οι Πολυτιμότεροι Παίκτες να... αγχώνονται και να πιέζονται. 

Ένας από αυτούς είναι ο Νίκολα Γιόκιτς και ο άλλος ο Λούκα Ντόντσιτς. Στο Ντάλας, ο Σλοβένος κατάλαβε πως για να σταματήσει κανείς τον Greek Freak όταν αποφασίσει να κυριαρχήσει είναι αδύνατο. 

Οι Μιλγουόκι Μπακς εμφανίστηκαν στo America Airline Center, εκεί όπου ο Ντόντσιτς απέναντί του έβαλε 40 πόντους. Οι Μάβερικς όμως έχασαν, γιατί ο Αντετοκούνμπο σταμάτησε στους 48. Είχε επίσης 10 ασίστ και 5 κλεψίματα, όπως και την αμέριστη στήριξη του Ντέιμιαν Λίλαρντ (30 πόντοι). 

Οι δυο τους οδήγησαν τα Ελάφια στην επικράτηση με το εντυπωσιακό 129-117, αν και στο τέλος της πρώτης περιόδου οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 24 πόντους διαφορά! Το 44-20 υπέρ των Μαβς στο ημίχρονο είχε περιοριστεί ήδη στο 65-60. Και με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του αγώνα, το Μιλγουόκι πάτησε γκάζι και... εξαφανίστηκε. 

O Νίκολα Γιόκιτς έφθασε τα 120 triple double - Μόνο τρεις παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ έχουν περισσότερα (vids)
NBA

11:01 - 03.02.2024

O Νίκολα Γιόκιτς έφθασε τα 120 triple double - Μόνο τρεις παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ έχουν περισσότερα (vids)

Η εντυπωσιακή του «τριπλή» επίδοση κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (27 πόντοι, 22 ριμπάουντ, 12 ασίστ) ήταν η 120η στην καριέρα του Νίκολα Γιόκιτς. Ο σούπερ σταρ και πρωταθλητής με τους Ντένβερ Νάγκετς έχει μπροστά του στη συγκεκριμένη λίστα μόνο τους Ράσελ Ουέστμπρουκ, Όσκαρ Ρόμπερτσον και Μάτζικ Τζόνσον.

Έτσι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του βελτίωσαν το συνολικό ρεκόρ της ομάδας σε 33-16 και βρίσκονται στην δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας, ενώ οι Μάβερικς πλέον έχουν 26 νίκες και 23 ήττες, που τους τοποθετούν στο Νο 8 της Δύσης.