O Νίκολα Γιόκιτς έφθασε τα 120 triple double - Μόνο τρεις παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ έχουν περισσότερα (vids)
i

© photo by Matthew Stockman / Getty Images / Ideal Images

O Νίκολα Γιόκιτς έφθασε τα 120 triple double - Μόνο τρεις παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ έχουν περισσότερα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:01 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 03.02.2024

Η εντυπωσιακή του «τριπλή» επίδοση κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (27 πόντοι, 22 ριμπάουντ, 12 ασίστ) ήταν η 120η στην καριέρα του Νίκολα Γιόκιτς. Ο σούπερ σταρ και πρωταθλητής με τους Ντένβερ Νάγκετς έχει μπροστά του στη συγκεκριμένη λίστα μόνο τους Ράσελ Ουέστμπρουκ, Όσκαρ Ρόμπερτσον και Μάτζικ Τζόνσον.

Οι μέσοι όροι του ανήκουν στο όριο των διψήφιων αριθμών σε τρεις στατιστικές κατηγορίες εδώ και τρία χρόνια. Πλέον, ο Νίκολα Γιόκιτς με τους Ντένβερ Νάγκετς, εκτός του ότι έχει ήδη βραβευθεί δύο φορές ως MVP της κανονικής περιόδου και έχει κατακτήσει ήδη ένα πρωτάθλημα (το περασμένο του 2023) και έχει τοποθετηθεί σε ιστορικές κορυφές με τις επιδόσεις του. 

Όσον αφορά στα triple doubles πάντως, στη νίκη επί των Μπλέιζερς έκανε το 120ο της καριέρας του και μάλιστα ήταν εξόχως εντυπωσιακό καθώς κατέγραψε από 27 πόντους, 22 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Μόνο που θα χρειαστεί άλλα 78 (δηλαδή, 2-3 χρόνια έτσι όπως το... πάει) για να γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν όλων των εποχών. 

Είναι 28 ετών και ο άνθρωπος που βρίσκεται στο Νο 1 παραμένει ενεργός στο ΝΒΑ, αλλά πλέον δεν διαθέτει τη λάμψη του πρόσφατου παρελθόντος. 

Συγκεκριμένα, στην κορυφή βρίσκεται ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, που αγωνίζεται στους Λος Άντζελες Κλίπερς αναζητώντας ένα δακτυλίδι που λείπει από την συλλογή του και ο ρόλος του είναι αυτός του αναπληρωματικού γκαρντ. Στη σεζόν 2023-24, που διανύουμαι ήδη το το δεύτερο μισό της, ο 35χρονος δεν έχει κάνει triple double. Έχει μείνει εδώ και καιρό στα 198 στο σύνολο της καριέρας του, νούμερο βέβαια εντυπωσιακό και μεγαλύτερο από τα 181 του θρυλικού Όσκαρ Ρόμπερτσον, πρωταθλητή ΝΒΑ το 1971 με τους Μιλγουόκι Μπακς

Τρίτος, πίσω από τον Ρόμπερτσον και μπροστά από τον Γιόκιτς, βρίσκεται ο (επίσης θρυλικός) Μάτζικ Τζόνσον. Ο άνθρωπος που άλλαξε την έννοια του πόιντ γκαρντ και κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα με τους Λος Άντζελες Λέικερς τη δεκαετία του '80. Συνολικά έκανε 138 triple doubles στην θαυμάσια καριέρα του, νούμερο που υπό κανονικές συνθήκες θα προσπεράσει ο Σέρβος στο ξεκίνημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Στην χειρότερη των περιπτώσεων... 

Λίγο πριν την επιστροφή του Βεζένκοφ - Πότε οι Κινγκς θα τον ενεργοποιήσουν ξανά
NBA

08:44 - 03.02.2024

Λίγο πριν την επιστροφή του Βεζένκοφ - Πότε οι Κινγκς θα τον ενεργοποιήσουν ξανά

Στα μισά της δεύτερης εβδομάδας απουσίας του, λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο, ο Σάσα Βεζένκοφ ετοιμάζεται για την επιστροφή. Αυτή αναμένεται κόντρα στους Σικάγο Μπουλς ή στο επόμενο παιχνίδι με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (ξημερώματα της Τρίτης 6/2).

Ο Joker σε 47 αγώνες φέτος έχει 26,3 πόντους, 12,1 ριμπάουντ και 9 ασίστ και οι Ντένβερ Νάγκετς με ρεκόρ 34-16 βρίσκονται στο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων της Δύσης που αγγίζουν την κορυφή της περιφέρειας. Πέρσι παραλίγο να γίνει ο πρώτος σέντερ της ιστορίας με triple double μέσους όρους, αλλά τελικά ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 9,8 ασίστ